
Hjemmelaget vaniljeis med fløte
4 porsjoner
Middels
200 minutter
Nydelig hjemmelaget is med fløte og vanilje
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
Ingredienser
250 ml
melk
250 g
Q-Meieriene kremfløte
6
eggeplommer
80 g
sukker
1 klype
salt
Se produkter
Slik gjør du:
Totalt :
200 minutter
Tilberedelse :
20 minutter
1
Ha melk, fløte og vanilla paste i en kjele og kok opp. Ta kjelen av varmen og la det avkjøles litt.
2
Ha vann i en kjele og sett på litt varme, iskremblandingen skal etter hvert over vannbad.
Mens fløteblandingen avkjøles litt piskes eggeplommer, sukker og salt sammen i en bolle til det blir skummende. Rør så inn fløteblandingen og ha det over vannbad til det tykner og får en kremet konsistens. OBS! Det er viktig at vannbadet ikke koker for da kan eggeplommene koagulere.
Sett det så til side for avkjøling.
3
Ha den avkjølte blandingen over i en frysesikker form og plasser den i fryseren. Etter ca. 1,5 timer røres det godt med visp, deretter skal den stå i nye 1,5 timer.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Bringebærcurd![]()

25 MinMiddels
Bringebærcurd
25 MinMiddels
Bringebærcurd
Ris à l'amande - riskrem på dansk måte![]()

210 MinMiddels
Ris à l'amande - riskrem på dansk måte
210 MinMiddels
Ris à l'amande - riskrem på dansk måte
Porsjonsdessert![]()

150 MinMiddels
Porsjonsdessert
150 MinMiddels
Porsjonsdessert
Ostekake med sjokolade og nøtter![]()

60 MinMiddels
Ostekake med sjokolade og nøtter
60 MinMiddels
Ostekake med sjokolade og nøtter
Hjemmelaget vaniljeis![]()

60 MinMiddels
Hjemmelaget vaniljeis
60 MinMiddels
Hjemmelaget vaniljeis
Sjokoladedessert i fire lag![]()

300 MinMiddels
Sjokoladedessert i fire lag
300 MinMiddels
Sjokoladedessert i fire lag
Blåbærpannacotta![]()

30 MinMiddels
Blåbærpannacotta
30 MinMiddels
Blåbærpannacotta
Følg Dr. Oetker på sosiale medier