Flag

Sjokolademazariner med appelsinglasur

ca. 12 stykker
Middels
80 minutter
Mazariner smaker alltid godt, her er en variant med sjokolade og appelsin.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Mørdeig
3 dlhvetemel
1 dlsukker
0,75 dlDr. Oetker Bakekakao
150 gsmør
Fyll
250 gmandelmasse
50 gsmør
1 poseDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
2egg
1 sshvetemel
1 klypesalt
Glasur
2 dlmelis
0,5 dlDr. Oetker Bakekakao
1,5 ssappelsinjuice
50 ghakkede hasselnøtter

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
1

Tilberedning

Bland mel sukker og kakao. Tilsett smøret i terninger og kna det sammen til en deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter.

2

Riv mandelmassen til fyllet og jobb inn smøret. Smelt sjokoladen, vent til den er passe avkjølt og rør den så inn i mandelblandingen. Tilsett ett og ett egg, og til slutt melet og saltet.

3

Smør mazarinformene med smeltet smør. Engangsformer i aluminium kan også brukes. Trykk ut mørdeigen i formene og tilsett mandelmassen med en skje. Stek på 200 °C i 12- 15 minutter i nedre del av ovnen.

4

La kakene avkjøle og ta dem forsiktig ut av formene. Er det brukt engangsformer, kan de bli i formene.

5

Til glasuren blandes melis, kakao og appelsinjuice til en glatt røre. Fordel glasuren på kakene, og strø på hasselnøtter.