Flag

Kardemommesnurrer med enkel surdeig

ca. 16 stykker
Middels
215 minutter
En svensk klassiker - myke og saftige snurrer med en deilig smak av kardemomme.
Er du glad i kanelboller og kanelsnurrer? Da burde du prøve disse nydelige hjemmelagede kardemommesnurrene! De er laget med Dr. Oetker Tørket Surdeig, det er en superenkel måte å bake med surdeig på, snurrene smaker ikke syrlig, men den tørkede surdeigen gjør de gode og saftige.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kardemommesukker
10 gkardemomme hele med skall (8 g uten skal)
1 sssukker
bolledeig
500 ghvetemel
1 poseDr. Oetker Surdeig
1 tskardemomme (kardemommesukkeret fra oppskriften ovenfor)
0,5 tsgrovt salt
100 gsukker
2,5 dllunken melk
1egg str. M/L
75 gmykt smør
Fyll (remonce)
125 gmykt smør
125 gsukker + resten av kardemommesukkeret som ble laget
1 sshvetemel
Pensling
1egg str. M/L, til pensling
Sukkerlake
0,5 dlvann
50 gsukker
perlesukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Surdeig
1

Kardemommesukker

Fjern skallet fra kardemommefrøene, det skal brukes 8 g frø uten skall. Knus kardemommefrøene med sukker i en morter, minihakker eller krydderkvern.

2

Bolledeig

Bland mel, Dr. Oetker Surdeig, 1 ts. av kardemommesukkeret, salt og sukker sammen. Tilsett lunken melk, egg og mykt smør, og elt deigen på lav hastighet i ca. 12 minutter i en kjøkkenmaskin til deigen er blank og smidig. Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet, dette påvirker bakeverkets struktur. Det er er enklest å elte deigen i kjøkkenmaskin når den skal eltes så lenge. Alternativt kan man prøve å elte deigen i en kombinasjon av en håndmikser med deigkrok og håndkraft.

Dekk til deigen og la den heve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.

3

Fyll (remonce)

Rør mykt smør, sukker, resten av kardemommesukkeret og mel sammen til en jevn masse.

4

Utbaking

Kjevle ut deigen på et lett meldrysset bord til en rektangel på ca. 32x45 cm. Fordel fyllet utover deigen, helt ut til kanten. Fold ⅓ av deigen innover midten. Gjenta med den andre siden, slik at deigen ligger i tre lag. Kjevle deigen lett med en kjevle til den den måler ca. 32x20 cm.

Skjær deigen i 16 strimler med en bredde på ca. 2 cm. Rull en deigstrimmel rundt peke- og langfingeren, samtidig som den også tvinnes litt. Avslutt ved å legge strimmelen over knuten og stikk enden opp av det lille hullet nedenifra.  

Legg de 16 kardemommesnurrene med litt avstand på en stekeplate med bakepapir. Dekk de til med et tørt kjøkkenhåndkle og la de heve et lunt sted i ca. 1 time.

Sett stekeovnen på 210 °C over- og undervarme det siste kvarteret av hevetiden. 

Pensle de ferdighevede snurrene med sammenpisket egg.

Stek kardemommesnurrene i ca. 20 minutter i nederste tredjedel av ovnen. 

Steketid: ca. 20 Minutter

5

Sukkerlake

Mens snurrene stekes, kokes vann og sukker opp i en liten kjele til sukkeret har smeltet. Så snart snurrene kommer ut av ovnen pensles de med sukkerlaken og drysses med perlesukker.


Tips

Hvis du ikke har perlesukker kan du bruke litt morsomt strøssel i stedet.

Kardemomme som allerede er malt kan brukes i stedet for hel kardemomme, men husk at ferdig malt kardemomme smaker mindre så man trenger litt mer.