Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Blåbærkake med kardemomme

Hjemmelaget som gleder

om 16 porsjoner

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Blåbærkake med kardemomme

Kakedeig:

175 g mykt smør
2 dl sukker
4 egg
3,5 dl hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 ts kardemomme
1,25 dl fløte
2 dl blåbær , friske eller fryste

Frosting:

200 g kremost
2,25 dl melis
2 ts sitronsaft
2 dl blåbær , friske eller fryste
litt mynteblader

preparation

Tilberedning

1

Kakedeig

Sett ovnen på 175°C. Smør og strø en springform, 24 cm i diameter. Visp smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg som tilsettes. Bland de tørre ingrediensene, og rør inn eggeblandingen. Tilsett fløte, og vend blåbærene forsiktig inn i deigen. Hell deigen i springformen, og stek i nedre del av ovnen i ca. 50 minutter. Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig.

2

Frosting

Visp sammen ost og melis til en glatt blanding. Tilsett sitronsaft. Fordel frostingen over kaken når den er helt avkjølt. Dekorer med blåbær og mynteblad.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.