Flag

Sarah Bernhard med sjokoladesmørkrem

ca. 50 - 60 stykker
Middels
120 minutter
Deilig mandelbunn med sjokoladesmørkrem og sjokoladelokk
Sarah Bernhard er en klassiker som også kan lages i langpanne. Den har blitt en populær kake til jul, men smaker veldig godt året rundt.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
400 gmandler
400 gsukker
6eggehviter
Sjokoladesmørkrem
250 gmykt smør
250 gmelis
150 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
6eggeplommer
Glasur
300 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
3 sssmør

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1

Mandelbunn

Mal mandlene, de kan skoldes før maling om ønskelig. 

Pisk eggehvitene og tilsett sukkeret litt etter litt. Vend forsiktig inn de malte mandlene.

Kle en stor langpanne på ca. 40 x 45 cm med bakepapir og fordel marengsmassen jevnt utover. Stek bunnen på 175 °C i ca. 25-30 minutter. La bunnen avkjøles.

2

Sjokoladesmørkrem

Pisk  smør og melis til det blir en lys masse. 

Smelt sjokolade over vannbad eller i en mikrobølgeovn. 

Tilsett en og en eggeplomme i smørblandingen og ha til slutt i den smeltede sjokoladen.

Fordel sjokoladesmørkremen jevnt utover mandelbunnen. Bunnen må være helt avkjølt før kremen legges på og det skal bare være et tynt lag. Sett kaken kjølig så kremen stivner. 

3

Sjokoladelokk

Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i mikrobølgeovn. Smør sjokoladen utover kaken. Strø over gullstrøssel fra Black and gold-boksen. Del kaken i passe store biter og oppbevar den i kjøleskap eller fryser.