Bringebærcurd

Lemoncurd er et klassisk tilbehør til scones i England, vi har laget en variant med bringebær. Perfekt på scones eller som fyll i kaker.

ca. 250 milliliter

Enkel 25 minutter

Du kjenner kanskje til lemoncurd, her har vi laget en oppskrift på bringebærcurd og den er minst like god som den klassiske lemoncurd. Bringebærcurd ligner litt på marmelade både fordi den er basert på bær og hvordan man bruker den. Men i motsetning til marmelade inneholder den også smør og egg, og den er derfor ekstra kremete og fyldig i smaken. Ha den på scones eller boller til afternoon tea eller bruk den som fyll i pannekaker, lagkaker og cupcakes. Fruktcurd kan lages både med og uten gelatin, denne varianten er med gelatin og er derfor også godt egnet til bruk i kaker, fordi den ikke flyter utover.

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Bringebærcurd

Bringebærcurd:

1 Dr. Oetker Gelatinblad
150 g bringebær (tinte om frosne bær brukes)
1 sitron , ca. ½ dl saft
70 g sukker
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
1 egg str. M/L
50 g smør
Dr. Oetker Rød Konditorfarge , om ønskelig

preparation

Tilberedning

Bringebærcurd

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Ha bringebær og sitronsaft i en kjele og la det koke opp. Kok til bringebærene er møre og sil så blandingen.

Ha bringebærsaft, sukker, vanilla paste og egg i en kjele, og varm det opp på middels varme under konstant røring. Rør godt til det begynner å tykne. Det tar ca. 5-10 minutter, pass på så varmen ikke er for høy for da kan egget skille seg.

Ta kjelen av varmen og rør inn smøret til det er helt smeltet. Kryst ut vannet av gelatinen, og smelt det inn i bringebærcurden. Ønskes en sterkere farge kan det tilsettes rød konditorfarge.

Skal bringebærcurden brukes til fyll i kake, ha curden i en bolle og sett den i kjøleskap en halvtimes tid til den blir helt kald. Rør raskt gjennom før bruk så konsistensen blir glatt og jevn. Ha curden over i en sprøytepose og fordel utover kakebunnen.

Skal bringebærcurden brukes på scones, boller, i pannekaker eller lignende, ha curden over i et sterilt glass og sett det kjølig. Brukes innen 3-4 dager.

Tips

Bringebærcurden kan fryses. La den tine opp i kjøleskap natten over og rør rundt før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei