Blåbærpannacotta
8 stykker
Middels
En dessert som ikke bare ser vakker ut, men som også smaker nydelig.
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
1.5
Dr. Oetker Gelatinblader
150 g
blåbær ferske eller frosne
3 dl
Q-Meieriene kremfløte
1 ts
sukker
1 stk.
Hvit sjokoladeganache
200 g
hvit sjokolade hakket
1 dl
Q-Meieriene kremfløte
Dekor
noen
blåbær ,ferske
litt
sitronmelisse
frysetørket jordbær om ønskelig
Tilberedelse :
30 minutter
1
Pannacotta
Ha blåbærene i en kjele sammen med fløte, sukker og vanilje. La blandingen koke opp og småkoke på lav varme i ca. 10 minutter. Ta kjelen av varmen og hell blandingen gjennom en finmasket sil.
Legg gelatinen i kaldt vann i min. 5 minutter. Ta opp gelatinen og kryst ut vannet. La den smelte under omrøring i blåbærfløten. Fordel røren i 8 små snapsglass (gjerne av plast). Sett i kjøleskap i 3 timer til pannacottaen har stivnet.
2
Hvit sjokoladeganche
Kok opp fløten, hell den over den hakkede sjokoladen og rør til alt har smeltet.
Ta pannacottaene ut av kjøleskapet og løsne de forsiktig ut av glassene og over på en asjett. Dekorer med hvit sjokoladeganach, blåbær, sitronmelisse, sjokoladeblader og eventuelt frysetørket jordbær.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER