Flag

Blåbærpannacotta

8 stykker
Middels
30 minutter
En dessert som ikke bare ser vakker ut, men som også smaker nydelig.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
1.5Dr. Oetker Gelatinblader
150 gblåbær ferske eller frosne
3 dlQ-Meieriene kremfløte
1 tssukker
1 stk.Dr. Oetker Vaniljestang
Hvit sjokoladeganache
200 ghvit sjokolade hakket
1 dlQ-Meieriene kremfløte
Dekor
noenblåbær ,ferske
littsitronmelisse
Dr. Oetker Sjokoladeblader
frysetørket jordbær om ønskelig

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljestang
Picture - Dr. Oetker Sjokoladeblader
1

Pannacotta

Ha blåbærene i en kjele sammen med fløte, sukker og vanilje. La blandingen koke opp og småkoke på lav varme i ca. 10 minutter. Ta kjelen av varmen og hell blandingen gjennom en finmasket sil. 

Legg gelatinen i kaldt vann i min. 5 minutter. Ta opp gelatinen og kryst ut vannet. La den smelte under omrøring i blåbærfløten. Fordel røren i 8 små snapsglass (gjerne av plast). Sett i kjøleskap i 3 timer til pannacottaen har stivnet.

2

Hvit sjokoladeganche

Kok opp fløten, hell den over den hakkede sjokoladen og rør til alt har smeltet.

Ta pannacottaene ut av kjøleskapet og løsne de forsiktig ut av glassene og over på en asjett. Dekorer med hvit sjokoladeganach, blåbær, sitronmelisse, sjokoladeblader og eventuelt frysetørket jordbær.