Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Cake pops med hvit sjokolade

Dekorativt på kakebordet

om 40 - 45 stykker

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Cake pops med hvit sjokolade

Kakedeig:

3 egg
250 g sukker
150 g smør
3 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
200 g hvetemel
4 ss Dr. Oetker Bakekakao
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 dl melk

Smørkrem:

40 g smør , mykt
2 ss melk
100 g melis
4 ss Dr. Oetker Bakekakao
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

Pynt:

400 g hvit sjokolade
40 - 45 lollipop-pinner
Dr. Oetker Dekorskrift etter behov + evt. Dr. Oetker strøssel

preparation

Tilberedning

1

Kakedeig

Visp egg og sukker luftig. Rør smør og vaniljesukker i eggemassen. Sikt mel, kakao og bakepulver, og rør det i deigen sammen med melken.

Ha deigen i en springform (22 cm) kledt med bakepapir, og stek kaken nederst i en forvarmet ovn i 50-55 min. på 160 grader. Det er viktig at kaken ikke stekes ved høyere temperatur, da den ikke må få harde skorper. Avkjøl kaken på en rist.

2

Smørkrem

Visp smør, melk, melis, kakao og vaniljesukker sammen til en kremet og myk masse.

3

Den avkjølte kaken lages til smuler med hendene. Ha smulene i en skål, og bland inn smørkremen.

4

Trill kuler i størrelsen 3-4 cm og legg dem på en tallerken. Smelt litt av sjokoladen over vannbad, og dypp den ene enden av pinnene i sjokoladen før de stikkes inn i cake pop-kulene. Sett cake pops'ene i kjøleskapet i 30 minutter.

5

Smelt resten av sjokoladen, og dypp de avkjølte cake pops'ene i sjokoladen. Pynt med strøssel og figurer før sjokoladen stivner. Sukkerskrift brukes best på stivnet sjokolade.

6

Sett de ferdige cake pops'ene ned i en oasis pakket inn i sølvfolie eller et glass/en vase med sukker. Cake pops oppbevares i kjøleskap, og kan holde i opptil 5 dager.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.