Flag

Engelsk Tiffin

12 kakestykker
Enkel
20 minutter
En klassisk engelsk oppskrift som er rask og enkel å lage, uten steking. Tilsett gjerne nøtter eller tørket frukt.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Tilsett gjerne 100 gram nøtter for litt ekstra krønsj.
Oppskriftstips
Tilsett gjerne smeltet hvit sjokolade fordelt på den smeltede sjokoladen. dra gjennom med en gaffel og bruk så en spatula til å jevne toppen for en marmorert effekt.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Bunn
125 gsmør usaltet
60 mllys sirup (4 ss)
25 gDr. Oetker Bakekakao
1 poseDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
250 grug- eller grahamskjeks (Digestive)
100 grosiner eller annen tørket frukt
Topping
2 poserDr. Oetker Bakesjokolade Melk

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Melk
1

Bunn

Kle en bakeform ca 20x20 cm med bakepapir. 

Ha smør, lys sirup og bakekakao i en liten kjele over svak varme, og rør til alt har smeltet.

2

Del kjeksen opp i små biter og sett den til side.

Ta kjelen av varmen når sirupblandingen har smeltet . Ha i sjokoladen og rør rundt til sjokoladen også har smeltet. Om ikke alt skulle smelte, sett kjelen på platen igjen på veldig svak varme så sjokoladen smelter.

Tilsett kjeksbitene og rosinene i sjokoladeblandingen og rør rundt til alt er dekket.

Ha blandingen i kakeformen og bruk en spatula eller stekespade til å fordele massen og jevne ut toppen.

3

Topping

Smelt sjokoladen over vannbad.

Hell sjokoladen over i bakeformen og fordel den jevnt utover kaken. La kaken sette seg i kjøleskap et par timer før servering og del den opp i serveringsstykker.

Oppskriftstips

  • Tilsett gjerne 100 gram nøtter for litt ekstra krønsj.
  • Tilsett gjerne smeltet hvit sjokolade fordelt på den smeltede sjokoladen. dra gjennom med en gaffel og bruk så en spatula til å jevne toppen for en marmorert effekt.