Flag

Enkle mini calzones

8 stykker
Enkel
80 minutter
Denne oppskriften på en miniversjon av calzone er perfekt til matpakken, piknikkurven eller som kveldsmat.
Fyllet i oppskriften kan enkelt varieres, fyll calzonene med det du liker best. Deigen er laget med Dr. Oetker Pizzagjær så den trenger ikke heve. Lag de til lunsj, til matpakken på tur eller til kvelds.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
425 ghvetemel
1 poseDr. Oetker Pizzagjær
1 tsgrovt salt
3 ssmatolje f. eks olivenolje
2,5 dllunkent vann
Fyld
150 gpepperoni i skiver, skåret i mindre terninger
200 gskinke i strimler
200 grevet mozzarella eller annen revet ost
1 bokshakkede tomater (400 g)
1hvitløksfedd - presset
1 sstørket oregano
1 tsgrovt salt
littpepper - nykvernet

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Pizzagjær
1

Sett stekeovnen på 260 °C over- og undervarme. La en stekeplate stå i ovnen så den også varmes opp. 

2

Deig

Picture - Nemme mini calzones web step2

Bland alle de tørre ingrediensene til deigen i en bolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen i ca. 12 minutter i en kjøkkenmaskin til den er myk og smidig. Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet da dette påvirker strukturen i bakverket. Det er enklest å bruke en kjøkkenmaskin siden deigen skal eltes så lenge, men man kan også prøve en kombinasjon av en håndmikser med deigkrok og håndkraft.

Dekk bollen med plastfolie og la den hvile i 5-10 minutter. Hviletiden gjør at deigen ikke trekker seg sammen så mye når den kjevles ut. Lag fyllet mens deigen hviler.

3

Fyll

Skjær pepperonien i terninger, ha de i en bolle og tilsett resten av ingrediensene til fyllet. Bland det godt sammen.

4

Utbaking

Picture - Nemme mini calzones web step

Del deigen i 8 deigemner og trill de til boller. Dekk bollene med plastfolie. Kjevle ut ett og ett deigemne av gangen på et meldrysset bord. Diameter ca. 15 cm. Legg 1/8 del av fyllet midt på deigen og løft to sider av deigen sammen mot hverandre over midten og brett kanten en gang slik at calzonen blir tett.

Fordel calzonene på to bakeark. Trekk det ene bakearket over på den varme stekeplaten og stek calzonene i nederste tredjedel av ovnen i 13-14 minutter.

La stekeplaten varmes opp igjen i ovnen før resten av calzonene stekes på samme måte.

Steketid: 13 - 14 Minutter


Tips

Calzonene holder seg i fryseren i inntil 3 måneder.

Fyllet kan varieres etter ønske, er det for eksempel rester igjen etter spagetti og kjøttsaus så bruk gjerne kjøttsausen som fyll.