Enkle mini calzones

Denne oppskriften på en miniversjon av calzone er perfekt til matpakken, piknikkurven eller som kveldsmat.

8 stykker

Middels 45 minutter

Fyllet i oppskriften kan enkelt varieres, fyll calzonene med det du liker best. Deigen er laget med Dr. Oetker Pizzagjær så den trenger ikke heve. Lag de til lunsj, til matpakken på tur eller til kvelds.

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Enkle mini calzones

Deig:

425 g hvetemel
1 pose Dr. Oetker Pizzagjær
1 ts grovt salt
3 ss matolje f. eks olivenolje
2,5 dl lunkent vann

Fyld:

150 g pepperoni i skiver, skåret i mindre terninger
200 g skinke i strimler
200 g revet mozzarella eller annen revet ost
1 boks hakkede tomater (400 g)
1 hvitløksfedd - presset
1 ss tørket oregano
1 ts grovt salt
litt pepper - nykvernet

preparation

Tilberedning

1

Sett stekeovnen på 260 °C over- og undervarme. La en stekeplate stå i ovnen så den også varmes opp. 

2

Deig

Bland alle de tørre ingrediensene til deigen i en bolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen i ca. 12 minutter i en kjøkkenmaskin til den er myk og smidig. Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet da dette påvirker strukturen i bakverket. Det er enklest å bruke en kjøkkenmaskin siden deigen skal eltes så lenge, men man kan også prøve en kombinasjon av en håndmikser med deigkrok og håndkraft.

Dekk bollen med plastfolie og la den hvile i 5-10 minutter. Hviletiden gjør at deigen ikke trekker seg sammen så mye når den kjevles ut. Lag fyllet mens deigen hviler.

3

Fyll

Skjær pepperonien i terninger, ha de i en bolle og tilsett resten av ingrediensene til fyllet. Bland det godt sammen.

4

Utbaking

Del deigen i 8 deigemner og trill de til boller. Dekk bollene med plastfolie. Kjevle ut ett og ett deigemne av gangen på et meldrysset bord. Diameter ca. 15 cm. Legg 1/8 del av fyllet midt på deigen og løft to sider av deigen sammen mot hverandre over midten og brett kanten en gang slik at calzonen blir tett.

Fordel calzonene på to bakeark. Trekk det ene bakearket over på den varme stekeplaten og stek calzonene i nederste tredjedel av ovnen i 13-14 minutter.

La stekeplaten varmes opp igjen i ovnen før resten av calzonene stekes på samme måte.

Steketid: 13 - 14 Minutter

Tips

Calzonene holder seg i fryseren i inntil 3 måneder.

Fyllet kan varieres etter ønske, er det for eksempel rester igjen etter spagetti og kjøttsaus så bruk gjerne kjøttsausen som fyll.

Næringsinnhold for oppskriften Enkle mini calzones

Pr. 100g Per 100 g / ml
Energy 33 kJ
8 kcal
21 kJ
5 kcal
Fat 0.03 g 0.02 g
Carbohydrate 0.46 g 0.26 g
Protein 0.22 g 0.13 g
Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei