Flag

Enkel deig til pinnebrød

ca. 8 porsjoner
Enkel
15 minutter
Deig til pinnebrød er hyggelig å ta med seg på turen. Denne oppskriften trenger ikke heve, så deigen er rask å lage
Pinnebrød lages vanligvis med en klassisk gjærdeig som skal heve i 1-2 timer. I denne oppskriften har vi brukt Dr. Oetker Pizzagjær som ikke trenger å heve. Bare elt deigen godt sammen og deigen er klar til bruk.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Pinnebrød uten hevetid
500 ghvetemel
1 poseDr. Oetker Pizzagjær
1 tssukker
1 tssalt
1 ssnøytral olje
2,5 dlvann

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Pizzagjær
1

Pinnebrød uten hevetid

Bland mel, Pizzagjær, sukker og salt sammen i en bolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen godt sammen enten med håndkraft eller i en kjøkkenmaskin med deigkrok til deigen er myk, jevn og smidig.

Deigen holdet til ca. 8 pinnebrød, avhengig av hvor store man ønsker å lage de.

2

Steking

Del deigen i åtte biter. Rull hver bit til en lang pølse og snurr deigen rundt en pinne.

Stek pinnebrødet over bål eller glødende grillkull. Snu pinnen rundt med jevne mellomrom så de blir jevnt stekt. Pass på så de ikke brenner seg. 

Pinnebrødene er ferdige når de har fått en jevn gylden farge og sklir lett av pinnen.

3

Servering

Ha litt karamellsaus eller sjokoladesaus i pinnebrødet og du  har du en enkel og god dessert.