Flag

Enkle surdeigsrundstykker med rug

ca. 10 stykker
Enkel
135 minutter
Disse surdeigsrundstykkene med både rug og hvete passer perfekt både til frokost og lunsj.
Prøv disse gode rundstykkene med både rug- og hvetemel. Rundstykkene smaker godt med både ost og kjøttpålegg, men også med syltetøy eller brunost. Spis de til frokost, lunsj eller kveldsmat.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Rundstykker
200 gsiktet rugmel
300 ghvetemel
1 poseDr. Oetker Surdeig
1 tssalt
3,25 dlvann
3 ssnøytral olje
litthvetemel til å drysse

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Surdeig
1

Rundstykker

Bland rugmel, hvetemel, posen med Surdeig og salt sammen i en bolle. Tilsett vann og elt i ca. 3 minutter på laveste innstilling i en kjøkkenmaskin, eventuelt med en håndmikser med deigkrok. Tilsett oljen og elt i ytterligere 3-5 minutter til deigen er glatt og smidig. 

Dekk til bollen og la deigen heve i romtemperatur i ca. 60 minutter.

2

Utbaking

Sett stekeovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C over- og undervarme.

Ta deigen ut av bollen og kna den raskt sammen på et meldrysset bord. Del deigen i ca. 10 like store biter og rull de til rundstykker.  Legg de på en stekeplate med bakepapir, undersiden opp og den glatte siden ned. Vanligvis gjør man omvendt. Dette gir rundstykkene et litt annerledes utseende når de er stekt. Dekk til rundstykkene og la de heve i ca. 30 minutter.

Sikt litt hvetemel over rundstykkene og stek de midt i ovnen i ca. 15 minutter. De skal ha en hul lyd når man banker på undersiden. La de avkjøles på rist.

Steketid: ca. 15 Minutter


Tips

I stedet for å sikte mel over rundstykkene, kan du pensle de med litt vann og drysse de med gresskarfrø eller solsikkekjerner.