Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Eplekake med kanelmarengs

Fruktig eplekake laget i langpanne

om 20 kakestykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Eplekake med kanelmarengs

Gjærdeig:

2 dl melk
50 g smør
375 g hvetemel
1 pakke tørrgjær
50 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 klype salt
3 eggeplommer

Fyll:

1,5 kg epler
2,5 dl vaniljekrem

Marengs:

0,5 ts kanel
100 g sukker
3 eggehviter
1 pakke Dr. Oetker Mandelflak (50g)

preparation

Tilberedning

1

Gjærdeig

Varm melken, og smelt smøret i melken. Bland mel og tørrgjær godt i en bakebolle. Tilsett øvrige ingredienser og melk- og smørblandingen, og elt det hele godt til en glatt deig. Bruk gjerne mikser eller kjøkkenmaskin, minst 5 min. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har blitt tydelig større.

Smør en stor langpanne, og forvarm ovnen til 180 grader for over- og undervarme, 160 grader for varmluft.

2

Fyll

Skrell og rens eplene. Del eplene i fire deler, og skjær deretter i tynne båter. Elt deigen på en melet overflate, før den kjevles ut i langpannen. Fordel vaniljekremen utover deigen. Legg epleskivene på vaniljekremen.

Stek kaken i den nederste delen av ovnen i ca. 25 min.

3

Marengs

Bland sukker og kanel. Visp eggehvitene helt stive, ha i sukkerblandingen mot slutten av vispingen. Ha massen over i en sprøytepose med stjernetupp, og lag striper over epleskivene. Strø til slutt over mandelskivene.

Stek kaken videre midt i ovnen i ca. 15 min.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.