Eplekake med kanelmarengs

Fruktig eplekake laget i langpanne

ca. 20 kakestykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Eplekake med kanelmarengs

Gjærdeig:

2 dl melk
50 g smør
375 g hvetemel
1 pakke tørrgjær
50 g sukker
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 klype salt
3 eggeplommer

Fyll:

1,5 kg epler
2,5 dl vaniljekrem

Marengs:

0,5 ts kanel
100 g sukker
3 eggehviter
1 pakke Dr. Oetker Mandelflak (50g)

preparation

Tilberedning

1

Gjærdeig

Varm melken, og smelt smøret i melken. Bland mel og tørrgjær godt i en bakebolle. Tilsett øvrige ingredienser og melk- og smørblandingen, og elt det hele godt til en glatt deig. Bruk gjerne mikser eller kjøkkenmaskin, minst 5 min. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har blitt tydelig større.

Smør en stor langpanne, og forvarm ovnen til 180 grader for over- og undervarme, 160 grader for varmluft.

2

Fyll

Skrell og rens eplene. Del eplene i fire deler, og skjær deretter i tynne båter. Elt deigen på en melet overflate, før den kjevles ut i langpannen. Fordel vaniljekremen utover deigen. Legg epleskivene på vaniljekremen.

Stek kaken i den nederste delen av ovnen i ca. 25 min.

3

Marengs

Bland sukker og kanel. Visp eggehvitene helt stive, ha i sukkerblandingen mot slutten av vispingen. Ha massen over i en sprøytepose med stjernetupp, og lag striper over epleskivene. Strø til slutt over mandelskivene.

Stek kaken videre midt i ovnen i ca. 15 min.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei