Flettet Påskebrød

Søt gjærbakst med sitron, rosiner og mandler

ca. 20 skiver

Enkel 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Flettet Påskebrød

Gjærdeig:

175 ml melk
80 g smør
500 g hvetemel
42 g gjær fersk
100 g sukker
1,5 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
revet sitronskall fra en sitron, eventuelt appelsin
1 egg str. M
1 eggehvite str. M
ca. 100 g rosiner om ønskelig

Dekor:

1 eggeplomme str. M
1 ss melk
1 pose Dr. Oetker Mandelflak (50 gram)
perlesukker

preparation

Tilberedning

1

Forberedelse

Varm opp melken og smelt smøret i melken. La melken avkjøles litt før den tilsettes deigen.

2

Gjærdeig

Ha melet i en bolle og smuldre opp gjæren i melet. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra rosinene, og bland alt sammen med en kjøkkenmaskin(deigkrok) på den laveste innstillingen, og jobb deretter på den høyeste innstillingen i ca. 5 minutter for å danne en glatt deig. Elt kort inn rosinene. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted til den tydelig har hevet.

3

Legg bakepapir på et stekebrett.

Elt deigen godt igjen på en lett melet arbeidsflate og del den i 3 like store biter. Rull hvert bit til en pølse (ca. 40 cm). Legg deigpølsene på stekebrettet og flett til en flette. Dekk til fletten og la den heve til den er tydelig større. 

Forvarm stekeoven, over- undervarme ca.180 °C, eventuelt varm luft ca.160 °C

4

Pisk eggeplommen med melk og pensle fletten. Dryss med mandler og perlesukker. Stek i nedre tredjedel av ovnen i ca. 30 minutter. 

La påskebrødet avkjøles på en bakerist uten bakepapir.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei