Funfetti Halloweenkake

En morsom oppskrift til Halloween! Sukkerøyne og fargerik funfetti kakebunn gjør prikken over i'en til denne halloweenlagkaken.

ca. 12 kakestykker

Enkel 60 minutter

Fun + confetti blir funfetti. Denne halloweenkaken har kakebunner med fargerikt strøssel, og kakens dekorasjon gjør at den passer perfekt inn på høstens mest uhyggelige kakebord.

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Funfetti Halloweenkake

Funfetti kakebunn:

200 g hvetemel
175 g sukker
0,25 ts Dr. Oetker Natron
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
175 g mykt smør
3 eggehviter str. M/L
2 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
1 dl crème fraîche 18%
1 dl lettmelk
1 glass Dr. Oetker Rainbow Mix

Ostekrem:

250 g mykt smør
250 g melis
2 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
175 g philadelphiaost (romtemperert)
35 g Dr. Oetker Bakekakao
ca. 2 ts Dr. Oetker Svart Konditorfarge
ca. 2 ts Dr. Oetker Oransje Konditorfarge

Dekorasjon:

Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Black & Gold

preparation

Tilberedning

1

Funfetti kakebunn

Sett stekeovnen på 160 ºC varmluft eller 175 ºC over- og undervarme.
Legg bakepapir i tre springformer Ø 16 cm.  

Bland mel, sukker, natron og bakepulver sammen i en bolle. I en annen bolle blandes mykt smør, eggehviter, vanilla paste, crème fraîche og melk. Vend så massen forsiktig sammen med melblandingen. Rør inn Rainbow Mix strøssel. Fordel kakerøren i 3 springformer (ø 16 cm) dekket med bakepapir.
 
Stek bunnene i midten av ovnen i 30-35 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om kakene er stekt ferdig. Det skal ikke henge noe deig på pinnen.

2

Ostekrem

Pisk smøret lett og luftig med en håndmikser. Sikt i melis i og pisk videre i 5 minutter. 

Tilsett vanilla paste og romtemperert kremost og pisk videre til alt er godt blandet.  

Fordel ostekremen med 1/3 i en bolle og 2/3 i en annen. I den lille porsjonen røres siktet bakekakao og svart konditorfarge inn(1/3), juster mengden av farge til ønsket svart farge oppnås. Tilsett oransje farge i den andre porsjonen(2/3),  juster igjen mengden av farge til den ønskede oransje fargen oppnås.

3

Montering av kaken

Legg en bunn på et serveringsfat og smør på et tynt lag av den svarte ostekremen. Legg på  bunn nummer to og smør på et lag med den oransje ostekremen. Legg på den siste bunnen. Smør opp sidene av kaken med den svarte ostekremen. Sett kaken i kjøleskap i ca. 30 minutter. 

Smør opp sidene og toppen av kaken med den oransje ostekremen, sørg for å ha igjen litt krem til dekorasjon. 

4

Dekorasjon

Ha resten av den oransje ostekremen i en sprøytepose med en lukket stjernetipp (ø 8 mm). Sprøyt topper av ostekrem langs kanten av kaken, sett kaken igjen i kjøleskap i ca. 30 minutter. 

Tegn omrisset av et halloween-ansikt på siden av kaken med en skarp kniv. Skrap forsiktig av den oransje kremen, slik at den svarte kremen under kommer frem. Dekorer til slutt kaken med svart strøssel fra Black & Gold- boksen og Sugar Eyes. 

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei