Flag

Funfetti Halloweenkake

ca. 12 kakestykker
Middels
90 minutter
En morsom oppskrift til Halloween! Sukkerøyne og fargerik funfetti kakebunn gjør prikken over i'en til denne halloweenlagkaken.
Fun + confetti blir funfetti. Denne halloweenkaken har kakebunner med fargerikt strøssel, og kakens dekorasjon gjør at den passer perfekt inn på høstens mest uhyggelige kakebord.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Funfetti kakebunn
200 ghvetemel
175 gsukker
0,25 tsDr. Oetker Natron
1 tsDr. Oetker Bakepulver
175 gmykt smør
3eggehviter str. M/L
2 tsDr. Oetker Vanilla Paste
1 dlcrème fraîche 18%
1 dllettmelk
1 glassDr. Oetker Rainbow Mix
Ostekrem
250 gmykt smør
250 gmelis
2 tsDr. Oetker Vanilla Paste
175 gphiladelphiaost (romtemperert)
35 gDr. Oetker Bakekakao
ca. 2 tsDr. Oetker Svart Konditorfarge
ca. 2 tsDr. Oetker Oransje Konditorfarge
Dekorasjon
Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Black & Gold

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Rainbow Mix
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Svart Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Oransje Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Sugar Eyes
Picture - Dr. Oetker Black & Gold
1

Funfetti kakebunn

Sett stekeovnen på 160 ºC varmluft eller 175 ºC over- og undervarme.
Legg bakepapir i tre springformer Ø 16 cm.  

Bland mel, sukker, natron og bakepulver sammen i en bolle. I en annen bolle blandes mykt smør, eggehviter, vanilla paste, crème fraîche og melk. Vend så massen forsiktig sammen med melblandingen. Rør inn Rainbow Mix strøssel. Fordel kakerøren i 3 springformer (ø 16 cm) dekket med bakepapir.
 
Stek bunnene i midten av ovnen i 30-35 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om kakene er stekt ferdig. Det skal ikke henge noe deig på pinnen.

2

Ostekrem

Pisk smøret lett og luftig med en håndmikser. Sikt i melis i og pisk videre i 5 minutter. 

Tilsett vanilla paste og romtemperert kremost og pisk videre til alt er godt blandet.  

Fordel ostekremen med 1/3 i en bolle og 2/3 i en annen. I den lille porsjonen røres siktet bakekakao og svart konditorfarge inn(1/3), juster mengden av farge til ønsket svart farge oppnås. Tilsett oransje farge i den andre porsjonen(2/3),  juster igjen mengden av farge til den ønskede oransje fargen oppnås.

3

Montering av kaken

Picture - Halloween lagkage fra Finland 2 - snit

Legg en bunn på et serveringsfat og smør på et tynt lag av den svarte ostekremen. Legg på  bunn nummer to og smør på et lag med den oransje ostekremen. Legg på den siste bunnen. Smør opp sidene av kaken med den svarte ostekremen. Sett kaken i kjøleskap i ca. 30 minutter. 

Smør opp sidene og toppen av kaken med den oransje ostekremen, sørg for å ha igjen litt krem til dekorasjon. 

4

Dekorasjon

Ha resten av den oransje ostekremen i en sprøytepose med en lukket stjernetipp (ø 8 mm). Sprøyt topper av ostekrem langs kanten av kaken, sett kaken igjen i kjøleskap i ca. 30 minutter. 

Tegn omrisset av et halloween-ansikt på siden av kaken med en skarp kniv. Skrap forsiktig av den oransje kremen, slik at den svarte kremen under kommer frem. Dekorer til slutt kaken med svart strøssel fra Black & Gold- boksen og Sugar Eyes.