Viktig informasjon:

Dr. Oetker tilbakekaller produktet Choco Roses og Pink Roses grunnet spor av mandler.

Les mer

Grunnoppskrift cupcakes

Denne oppskriften holder enten til 8 kjempemuffins, 12 store eller 15 små.

ca. 12 stykker

Enkel 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Grunnoppskrift cupcakes

Cupcakedeig:

2 egg
2 dl sukker
2 dl melk
1 dl olje (ikke olivenolje)
4 dl hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 klype salt

Topping:

200 g kremost (Philadelphia eller mascarpone)
75 g smør mykt
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 dl melis
1 ss lime- eller sitronsaft

preparation

Tilberedning

Hva er forskjellen på en vanlig muffin og en cupcake? Svaret er fantasi! En cupcake er en helt vanlig muffin som dekkes med en uvanlig deilig glasur og deretter dekoreres til å bli vakker, morsom, blomstrete, prinsesseaktig, fristende... eller bare veldig god.

1

Cupcake-deig

Visp egg og sukker luftig. Bland alle de tørre ingrediensene, og tilsett disse i eggeblandingen vekselvis med melken og oljen.

Fyll muffinsformene 2/3 fulle med hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stekes på 200ºC i ca. 20 min. for store muffins og 15 min. for små. Kjempemuffins stekes på 175ºC i ca. 25 minutter. La muffinsene avkjøles.

2

Topping

Lag toppingen ved å røre sammen alle ingrediensene til en kremet konsistens. Bred på muffinsene med en kniv eller sprøyt med en sprøytepose.

Dekorer med forskjellig strøssel som sjokoaldehjerter, sølvperler og sukkerperler, sukkerskrift, marsipanfigurer...

Smaksvarianter

Bytt ut 0,5 dl av hvetemelet med siktet kakao.

Tilsett 200 g revet gulrot i deigen, og bytt ut vaniljesukker med 2 ts kanel.

Tilsett 100 g hakket sjokolade i deigen.

Toppingvarianter

Tilsett noen dråper konditorfarge.

Utelat smør og limesaft. Smelt i stedet ca. 100 g sjokolade over vannbad og rør i glasuren. Bruk en god sjokolade, lys eller mørk.

Utelat smør og limesaft. Tilsett i stedet ca. 2 dl pisket krem og 1 dl jordbærsyltetøy i glasuren.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei