Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Grunnoppskrift cupcakes

Denne oppskriften holder enten til 8 kjempemuffins, 12 store eller 15 små.

om 12 stykker

Enkel 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Grunnoppskrift cupcakes

Cupcakedeig:

2 egg
2 dl sukker
2 dl melk
1 dl olje (ikke olivenolje)
4 dl hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 klype salt

Topping:

200 g kremost (Philadelphia eller mascarpone)
75 g smør mykt
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 dl melis
1 ss lime- eller sitronsaft

preparation

Tilberedning

Hva er forskjellen på en vanlig muffin og en cupcake? Svaret er fantasi! En cupcake er en helt vanlig muffin som dekkes med en uvanlig deilig glasur og deretter dekoreres til å bli vakker, morsom, blomstrete, prinsesseaktig, fristende... eller bare veldig god.

1

Cupcake-deig

Visp egg og sukker luftig. Bland alle de tørre ingrediensene, og tilsett disse i eggeblandingen vekselvis med melken og oljen.

Fyll muffinsformene 2/3 fulle med hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stekes på 200ºC i ca. 20 min. for store muffins og 15 min. for små. Kjempemuffins stekes på 175ºC i ca. 25 minutter. La muffinsene avkjøles.

2

Topping

Lag toppingen ved å røre sammen alle ingrediensene til en kremet konsistens. Bred på muffinsene med en kniv eller sprøyt med en sprøytepose.

Dekorer med forskjellig strøssel som sjokoaldehjerter, sølvperler og sukkerperler, sukkerskrift, marsipanfigurer...

Smaksvarianter

Bytt ut 0,5 dl av hvetemelet med siktet kakao.

Tilsett 200 g revet gulrot i deigen, og bytt ut vaniljesukker med 2 ts kanel.

Tilsett 100 g hakket sjokolade i deigen.

Toppingvarianter

Tilsett noen dråper konditorfarge.

Utelat smør og limesaft. Smelt i stedet ca. 100 g sjokolade over vannbad og rør i glasuren. Bruk en god sjokolade, lys eller mørk.

Utelat smør og limesaft. Tilsett i stedet ca. 2 dl pisket krem og 1 dl jordbærsyltetøy i glasuren.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.