Flag

Gulrot- og urteterte

ca. 10 - 12 porsjoner
Middels
90 minutter
Nydelig og smakfull terte til påskelunsjen med et dekorativt bikubemønster
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Ønskes en vegetarisk variant kan salamien byttes ut med tre vårløk.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
2 kvisterfrisk kjørvel
2 kvisterfrisk dill
2 kvisterfrisk persille
2 stråfrisk gressløk
135 gparmesan
135 gmykt smør
0,25 tssalt
0,25 tspepper
2eggeplommer str. M
225 ghvetemel
1 klypeDr. Oetker Bakepulver
Fyll
350 ggulrøtter
2 kvisterfrisk persille
2 stråfrisk gressløk
2 kvisterfrisk kjørvel
1 ssklaret smør
250 gcrème fraîche
50 mlhelmelk
80 gfenikkelsalami i skiver
2egg str. M
littsalt
littpepper
littmuskat
Deig til dekorasjonslokket
3 kvisterfrisk persille
2 kvisterfrisk kjørvel
2 kvisterfrisk dill
2 stråfrisk gressløk
1eggehvite str. M

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
1

Deig

Vask urtene til deigen, rist de tørre og finhakk de. Riv parmesanen fint. Elt smør, parmesan, hakkede urter, salt, pepper, eggeplomme, mel og bakepulver til en jevn deig med hjelp av en håndmikser med deigkrok. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i ca. 1 time.

2

Fyll

Mens deigen hviler skrelles gulrøttene til fyllet. Skjær strimler av gulrøttene med en grønnsaksskreller. Vask urtene, rist de tørre og finhakk de. Skjær fennikelsalami i strimler. Varm opp det klarede smøret i en panne på høyeste varmeinnstilling. Legg gulrøttene i pannen og surr de i ca. 3 minutter. Slå av varmen og rør inn urter, crème fraîche, melk, fennikelsalami og egg med en tresleiv. Krydre fyllet med salt, pepper og muskat.

3

Bunnen lages i en terteform (Ø 26 cm). 
Forvarm stekeovnen (over- og undervarme 180 ° C).

Elt deigen grundig en gang til og del den i to. Legg av ca. 260 gram som skal brukes til dekorasjonslokket. Den andre delen er for tertebunnen. 

Kjevle ut deigen til bunnen til en ca. 3 mm tykk sirkel på en lett melbelagt arbeidsflate. Legg deigen i terteformen (Ø 26 cm) og press kantene lett. Fjern overflødig deig fra kantene og legg det sammen med deigen til dekorasjonslokket. 

Dekk deigbunnen med bakepapir og vei den ned med tørkede bønner eller keramiske bakekuler slik at den holder formen. Stek bunnen midt i ovnen i 10 minutter. Fjern bakepapiret og de tørkede bønnene og stek i ytterligere 8 minutter. La stekeovnen stå på så den er varm når terten med fyll skal stekes.

4

Dekorasjonslokket

Mens tertebunnen stekes forberedes dekorasjonslokket. Vask urtene, rist de tørre og fjern bladene fra stilkene. Del persillen i ca. 1 cm lange biter. 

Kjevle ut resten av deigen på en lett melbelagt benkeplate og skjær ut sekskanter med en kakekutter/ eventuelt lag en mal i papp (5,5 x 4,5 cm). 

Pensle sekskantene med eggehvite og dryss over urtene. Pensle deretter også urtene med eggehvite.

5

Ha fyllet i tertebunnen og fordel det jevnt utover. Legg på sekskantene slik at de ligger tett oppå fyllet og press de lett ned. Skjær til sekskantene slik at de fyller ut helt langs kanten.

6

Stek terten midt i den forvarmede ovnen i ca. 25 minutter til den er gyldenbrun. Sett terten på en bakerist en liten stund så den avkjøles litt før formen fjernes. Server terten mens den fortsatt er varm

Oppskriftstips

  • Ønskes en vegetarisk variant kan salamien byttes ut med tre vårløk.