Gulrot- og urteterte

Nydelig og smakfull terte til påskelunsjen med et dekorativt bikubemønster

ca. 10 - 12 porsjoner

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Gulrot- og urteterte

Deig:

2 kvister frisk kjørvel
2 kvister frisk dill
2 kvister frisk persille
2 strå frisk gressløk
135 g parmesan
135 g mykt smør
0,25 ts salt
0,25 ts pepper
2 eggeplommer str. M
225 g hvetemel
1 klype Dr. Oetker Bakepulver

Fyll:

350 g gulrøtter
2 kvister frisk persille
2 strå frisk gressløk
2 kvister frisk kjørvel
1 ss klaret smør
250 g crème fraîche
50 ml helmelk
80 g fenikkelsalami i skiver
2 egg str. M
litt salt
litt pepper
litt muskat

Deig til dekorasjonslokket:

3 kvister frisk persille
2 kvister frisk kjørvel
2 kvister frisk dill
2 strå frisk gressløk
1 eggehvite str. M

preparation

Tilberedning

1

Deig

Vask urtene til deigen, rist de tørre og finhakk de. Riv parmesanen fint. Elt smør, parmesan, hakkede urter, salt, pepper, eggeplomme, mel og bakepulver til en jevn deig med hjelp av en håndmikser med deigkrok. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i ca. 1 time.

2

Fyll

Mens deigen hviler skrelles gulrøttene til fyllet. Skjær strimler av gulrøttene med en grønnsaksskreller. Vask urtene, rist de tørre og finhakk de. Skjær fennikelsalami i strimler. Varm opp det klarede smøret i en panne på høyeste varmeinnstilling. Legg gulrøttene i pannen og surr de i ca. 3 minutter. Slå av varmen og rør inn urter, crème fraîche, melk, fennikelsalami og egg med en tresleiv. Krydre fyllet med salt, pepper og muskat.

3

Bunnen lages i en terteform (Ø 26 cm). 
Forvarm stekeovnen (over- og undervarme 180 ° C).

Elt deigen grundig en gang til og del den i to. Legg av ca. 260 gram som skal brukes til dekorasjonslokket. Den andre delen er for tertebunnen. 

Kjevle ut deigen til bunnen til en ca. 3 mm tykk sirkel på en lett melbelagt arbeidsflate. Legg deigen i terteformen (Ø 26 cm) og press kantene lett. Fjern overflødig deig fra kantene og legg det sammen med deigen til dekorasjonslokket. 

Dekk deigbunnen med bakepapir og vei den ned med tørkede bønner eller keramiske bakekuler slik at den holder formen. Stek bunnen midt i ovnen i 10 minutter. Fjern bakepapiret og de tørkede bønnene og stek i ytterligere 8 minutter. La stekeovnen stå på så den er varm når terten med fyll skal stekes.

4

Dekorasjonslokket

Mens tertebunnen stekes forberedes dekorasjonslokket. Vask urtene, rist de tørre og fjern bladene fra stilkene. Del persillen i ca. 1 cm lange biter. 

Kjevle ut resten av deigen på en lett melbelagt benkeplate og skjær ut sekskanter med en kakekutter/ eventuelt lag en mal i papp (5,5 x 4,5 cm). 

Pensle sekskantene med eggehvite og dryss over urtene. Pensle deretter også urtene med eggehvite.

5

Ha fyllet i tertebunnen og fordel det jevnt utover. Legg på sekskantene slik at de ligger tett oppå fyllet og press de lett ned. Skjær til sekskantene slik at de fyller ut helt langs kanten.

6

Stek terten midt i den forvarmede ovnen i ca. 25 minutter til den er gyldenbrun. Sett terten på en bakerist en liten stund så den avkjøles litt før formen fjernes. Server terten mens den fortsatt er varm

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei