Flag

Jordbær- og sitronrullekake

ca. 12 kakestykker
Middels
60 minutter
En sommerlig og frisk rullekake.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Rullekakedeig og kakedeig skal alltid stekes rett etter at den er blandet. Kjenn etter med hånden om deigen er ferdigstekt før den tas ut av ovnen. Rullekakedeigen skal ikke kjennes fuktig, men skal være myk. En rullekakebunn som er stekt for lenge er tørr og hard.
Oppskriftstips
Varmluft er ikke velegnet til steking av rullekakebunner.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
3egg
5 - 6 sslunkent vann
150 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
100 ghvetemel
50 gpotetmel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Fyll
2 dlfløte
sitronsaft og revet skall fra en halv sitron
400 gjordbær
4 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
50 gmelis
Pynt
100 gsmeltet, mørk sjokolade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Kakedeig

Legg bakepapir i en form/liten langpanne (ca. 35 x 40 cm). Det er viktig at bakepapiret går opp over kantene, slik at hele formen og deigens kant er dekket av bakepapir.

2

Visp eggene og varmt vann til det skummer. Tilsett sukker og vaniljesukker, og visp i 2 minutter til. Bland hvetemel, bakepulver og potetmel, sil først halvparten i eggekremen, og visp kort på laveste hastighet. Ha deretter i resten av melblandingen. Smør deigen ut i langpannen i ca. 1 cm tykkelse.

3

Stek rullekaken i ovnen på 200˚ C i 10-15 minutter. Velv rett etter steking kaken over på et kjøkkenhåndkle drysset med sukker. Pensle bakepapiret på baksiden av kaken med kaldt vann og trekk det forsiktig, men raskt av. Rull kaken fra kortsiden opp i kjøkkenhåndkleet, og legg den i kjøleskapet.

4

Kakefyll

Riv sitronskall og press sitronsaft i en skål. Vask jordbærene, og skjær dem i mindre stykker. Hell vaniljesukkeret i fløten, og visp til stiv krem. Bland jordbær og revet sitronskall i kremen, og smak til med sitronsaft.

5

Rull kaken forsiktig ut, smør den med jordbær- og sitronkremen og rull den sammen igjen.

6

Pynt

Smelt sjokoladen og dekorer rullekaken.

Oppskriftstips

  • Rullekakedeig og kakedeig skal alltid stekes rett etter at den er blandet. Kjenn etter med hånden om deigen er ferdigstekt før den tas ut av ovnen. Rullekakedeigen skal ikke kjennes fuktig, men skal være myk. En rullekakebunn som er stekt for lenge er tørr og hard.
  • Varmluft er ikke velegnet til steking av rullekakebunner.