Flag

Kake med julesmak

12 stykker
Middels
180 minutter
Leter du etter en annerledes julekake? Lag en kake med julesmak og spiselig julepynt.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Smakfull kakebunn
300 ghvetemel
2,5 tsDr. Oetker Bakepulver
0,75 tssalt
4 tskanel
170 gmykt smør
140 gsukker
60 gbrunt sukker
3egg
1 dlsirup
1 tsTaylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
1,75 dlhelmelk
Vaniljemelk til pensling
1 dlmelk
0,5 tsTaylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Smørkrem med romessens og appelsinfyll
400 gmykt smør
500 gmelis
1 tsrom
300 gappelsinmarmelade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Picture - Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract

Sett ovnen på 175 °C med varmluft.

1

Kakebunn av kanel

Sikt hvetemel, bakepulver, salt og kanelkrydder godt sammen i en bolle. Ha romtemperert smør, sukker og brunt sukker i en annen bolle. Pisk blandingen sammen til den er lett og luftig. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. 


Rør sirup og Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract i eggmassen. Bland til slutt melblandingen og melken vekselvis litt om litt av gangen, pisk mellom hver tilsetning. 


Fordel deigen jevnt mellom to påsmurte springformer (22 cm), eventuelt med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen i ca. 20 minutter. Sjekk med et trespyd om kakene er ferdigstekt. Det må ikke være deig på spyden. La kakebunnene avkjøles helt. 

Skjær de avkjølte kakebunnene i to like tykke bunner, slik at det blir fire kakebunner totalt.

2

Vaniljemelk til pensling

Bland melk og Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract sammen i en liten skål. Pensle blandingen over bunnen. Dette gjøres for å få en myk og saftig smak. 

3

Smørkrem med romsmak og appelsinfyll

Pisk det myke smøret i noen minutter. Tilsett litt melis av gangen og pisk i ytterligere 10 minutter. Pisk til slutt romessens/ rom inn i smørkremen. 

Legg den første kakebunnen på et serveringsfat og fordel 1/3 av appelsinsyltetøyet jevnt over bunnen. Fordel så 1/4 av smørkremen over. Topp med neste kakebunn og gjenta med syltetøy og smørkrem til alle kakebunnene er brukt. Fordel resten av smørkremen på toppen og sidene av kaken. 

4

Julepynt

Pynt kaken med små Dr. Oetker Taste of Christmas Julefigurer, små pepperkakehus og små grantrær laget av rosmarinkvister. Dryss toppen av kaken med Dr. Oetker Silver Strøssel 4 kammer.