Julekake i randform

Saftig julekake med marsipan, kandisert frukt og pinjekjerner

ca. 16 kakestykker

Enkel 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Julekake i randform

Kakedeig:

50 g pinjekjerner
100 g Dr. Oetker Fruktblanding
100 g marsipan
200 g mykt smør
150 g sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 ts revet sitronskall
1 klype salt
1 ts kardemomme
4 egg
200 g hvetemel
3 ts Dr. Oetker Bakepulver
125 g kirsebær , tørkede

Glasur:

150 g melis
2 - 3 ss vann

preparation

Tilberedning

1

Forberedelser

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, og legg til avkjøling på en tallerken. Kakeformen skal smøres og meles. Rasp marsipanen grovt. Forvarm stekeovnen, over- og undervarme: 170°C, varmluft: 150°C.

2

Kakedeig

Rør sammen smør og marsipan med en mikser. Tilsett sukker, vaniljesukker, revet sitronskall, salt og kardemomme litt etter litt mens mikseren går, til du får en fast masse. Bland deretter inn et egg om gangen, og la mikseren gå på høy hastighet i et halvt minutt mellom hvert egg som tilsettes. Bland mel og bakepulver, og hell over i deigen. Bland deigen raskt sammen på middels hastighet. Legg tilside et par spiseskjeer av pinjekjerner, fruktblanding og kirsebær, resten røres inn i deigen. Fordel deigen i randformen, og sett på rist nederst i stekeovnen. Stekes i ca. 50 minutter.

La kaken stå i 10 minutter før den løsnes fra formen og hvelves over på en rist for avkjøling.

3

Glasur

Bland melis og vann til en tyktflytende glasur. Fordel glasuren over den avkjølte kaken, og strø over resten av pinjekjernene og frukten med en gang.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei