Kle bunnen av en springform (ø 20 cm) med bakepapir og legg kakeplast langs kanten.
Smelt den hvite sjokoladen i mikrobølgeovn eller over vannbad. Knus pepperkakene fint i en foodprocessor og rør det sammen med den smeltede sjokoladen. Hell pepperkakemassen i springformen og press det ned i et jevnt lag så hele bunnen er dekket. La litt av pepperkakemassen danne en ujevn kant langs springformen, ca. 1-2 cm høyt. Sett bunnen i kjøleskap mens neste lag tilberedes.
Legg gelatinen i bløt i rikelig med kaldt vann. Legg de ett og ett i vannet slik at de ikke klistrer seg sammen.
Pisk sammen kremost og kirsebærsaus. Om du ikke ønsker biter av kirsebær i kremen kan sausen kjøres jevn med en stavmikser, eventuelt kan bærene siles av.
I en annen bolle piskes fløten og vaniljepasta til en myk krem.
Ha gløgg og romaroma i en liten kjele og varm det opp til det ryker. Ta kjelen av varmen. Kryst ut vannet av gelatinen og legg den i kjelen, rør rundt til alt er løst seg opp.
Bland et par skjeer ostekrem i den varme smeltede gelatinen. Hell det over i resten av ostekremen og vend det sammen. Vend så forsiktig den piskede kremen i ostekremen til det er en jevn masse. Hell ostekremen over pepperkakebunnen og bank formen lett mot benkeplaten så overflaten blir jevn. La kaken sette seg i kjøleskap i ca. 1-2 timer før neste lag lages.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 minutter.
Pisk 2 dl fløte til en myk krem. I en annen bolle piskes kremosten så den blir glatt uten klumper.
Ha hakket hvit sjokolade, 1/2 dl fløte og vaniljepaste i en liten kjele og smelt det forsiktig sammen under omrøring. Når alt er smeltet og det er en jevn masse tas kjelen av varmen. Kryst ut vannet av gelatinen, legg den i kjelen og rør til alt er oppløst.
Tilsett den lune sjokoladeblandingen i den rørte kremosten i to omganger under pisking. Vend så forsiktig inn den myke kremen. Hell det forsiktig i springformen over laget med gløggostekrem. Fordel det jevnt utover med en spatel.
Sett kaken kjølig i 1-2 timer, til fyllet har satt seg.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 10 minutter.
Ha 1/2 dl vann i en liten kjele og varm det opp til det ryker. Slå av varmen, kryst ut vannet av gelatinen og smelt den i vannet. Tilsett gløggen og la geleen avkjøles til den er fingervarm. Hell så geleen forsiktig utover ostekaken. Bruk baksiden av en skje og hell i en tynn stråle slik at skjeen demper strålen og geleen ikke lager spor i ostelaget. Sett kaken kjølig i minst 30 minutter eller til geleen har stivnet helt.
Ha fløte og vaniljepaste i en bolle og pisk til krem. Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp.
Sprøyt med sirkulære bevegelser en halvkrans av krem på den ene siden av kaken. Dekorer med friske rosmarinkvister, fikener delt i fire og pepperkaker. Til slutt legges Golden & Shiny Pearls på kaken. Kaken bør dekoreres like før servering.
Ostekaken kan med fordel lages dagen før og dekoreres rett før servering.
OPPSKRIFTER
Kaker
Kaker
Kaker
Kaker
Kaker
Kaker
Kaker
Tilberedelse :240 minutterMiddelsca. 8 kakestykker