Kanelboller

Nydelige boller med kesam og kanel

ca. 40 stykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kanelboller

Bolledeig:

ca. 16 dl hvetemel
1 pakke tørrgjær
0,5 ts salt
1,5 dl sukker
0,5 ss kardemomme
150 g smør
150 g kesam
5 dl melk

Fyll:

75 g smør mykt
1 dl sukker
3 ts kanel
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

Pynt:

1 egg
1 ss melk
litt perlesukker
1 pakke Dr. Oetker Mandelflak (50g)
Dr. Oetker Neon Mix eller
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

preparation

Tilberedning

1

Bolledeig

Bland mel og gjær med salt, sukker og kardemomme. Smelt smøret. Bland smør, kesam og melk i melet, og elt til deigen blir smidig.

2

Fyll

Rør sammen alle ingrediensene.

3

Kjevle deigen til et rektangel på et melet flate, og smør på fyllet. Rull sammen deigen til en rull og skjær i skiver.

For snurrer: Fold rektangelet i to, og skjær remser. Snurr remsene lett og lag knuter. Legg bollene på stekeplate for å hvile i 15 minutter under et kjøkkenhåndkle.

4

Pensling og pynt

Visp sammen egg og melk og pensle bollene. Strø over perlesukker, mandelflak og evt. Lovemix eller Silvermix.

5

Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i 8-10 minutter.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei