Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Kanelboller

Nydelige boller med kesam

om 40 stykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kanelboller

Bolledeig:

om 16 dl hvetemel
1 pakke tørrgjær
0,5 ts salt
1,5 dl sukker
0,5 ss kardemomme
150 g smør
150 g kesam
5 dl melk

Fyll:

75 g smør mykt
1 dl sukker
3 ts kanel
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

Pynt:

1 egg
1 ss melk
litt perlesukker
1 pakke Dr. Oetker Mandelflak (50g)
Dr. Oetker Neon Mix eller
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

preparation

Tilberedning

1

Bolledeig

Bland mel og gjær med salt, sukker og kardemomme. Smelt smøret. Bland smør, kesam og melk i melet, og elt til deigen blir smidig.

2

Fyll

Rør sammen alle ingrediensene.

3

Kjevle deigen til et rektangel på et melet flate, og smør på fyllet. Rull sammen deigen til en rull og skjær i skiver.

For snurrer: Fold rektangelet i to, og skjær remser. Snurr remsene lett og lag knuter. Legg bollene på stekeplate for å hvile i 15 minutter under et kjøkkenhåndkle.

4

Pensling og pynt

Visp sammen egg og melk og pensle bollene. Strø over perlesukker, mandelflak og evt. Lovemix eller Silvermix.

5

Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i 8-10 minutter.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.