Kokosboller med tynt ruby sjokoladetrekk

Den litt syrlige ruby sjokoladen går godt sammen med det søte kokosbolleskummet og de rosa marsipanbunnene.

ca. 18 stykker

Enkel 60 minutter

Ruby sjokolade er en ny type sjokolade som har en karakteristisk rosa farge og en litt syrlig og fruktig smak. Den annerledes og friske smaken sammen med den vakre rosa fargen har gjort at ruby sjokolade raskt er blitt populær. Sjokoladen går godt med det søte kokosbolleskummet, og for å gjøre det hele enda mer rosa har vi laget rosa marsipanbunner. Sjokoladen er temperert med kakaosmør som gjør det enklere å dyppe kokosbollene. Du får et tynt og delikat lag sjokolade som har beholdt "knekken".

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kokosboller med tynt ruby sjokoladetrekk

Rosa marsipanbunner:

150 g marsipan
25 g melis
0,5 - 1 ts Dr. Oetker Rosa Konditorfarge
melis (til utkjevling)

Kokosboller:

100 g sukker
0,5 dl vann
50 g Dr. Oetker Flytende glukose
50 g eggehviter (ca. 3 stk)
1,5 - 2 ts Dr. Oetker Vanilla Paste

Sjokoladetrekk:

3 poser Dr. Oetker Bakesjokolade Ruby
75 g kakaosmør
strøssel etter ønske

preparation

Tilberedning

Om ruby sjokolade

Ruby sjokolade er en ny type sjokolade som har en karakteristisk rosa farge og en litt syrlig og fruktig smak. Den annerledes og friske smaken sammen med den vakre rosa fargen har gjort at ruby sjokolade raskt er blitt populær.

1

Rosa marsipanbunner

Sett stekeovnen på 200 °C varmluft.

Kna sammen marsipan, melis og rosa konditorfarge. Dryss litt melis på bordflaten og kjevle ut marsipanen til en tykkelse på ca. 3-4 mm. Stikk ut bunner med en utstikker (ø 4-5 cm). Legg bunnene på et stekebrett med bakepapir og stek de i 5-8 minutter. La de bli helt avkjølte.

Steketid: 5 - 8 Minutter

2

Kokosbolleskum

Ha sukker, vann, glukose og vanilje i en kjele. Kok sukkerlaken til trådprøven (117 grader). Bruk gjerne et termometer eller ta et par dråpe mellom pekefinger og tommel (pass på så du ikke brenner deg). Når du ser seige tråder mellom fingrene er den ferdig  (tar 5-7 minutter hvis du koker på maks varme).

Pisk eggehvitene i en bolle som er helt ren. Visperedskap må også være helt rent og uten fettrester. Når du har stivt skum tilsettes sukkerlaken i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Pisk til massen er blank og har en fast konsistens. 

Ha kokosbolleskummet i en sprøytepose med stjernetipp (ø 8 mm) og sprøyt skummet på marsipanbunnene.

3

Temperering av sjokoladen

Smelt 240 g av sjokoladen sammen med kakaosmør i en plastbolle i mikrobølgeovn til det når ca. 45 ºC, mål med et sjokolade- eller sukkertermometer. Gi først sjokoladen 30 sekunder av gangen og deretter kun 5-10 sekunder til sjokoladen er smeltet og temperaturen er nådd. Husk å røre energisk i sjokoladen imellom hver tur i mikrobølgeovnen.

Tilsett resten av sjokoladen litt av gangen slik at at temperaturen går ned. Start med ca. 1 ss grovhakket sjokolade, og hakk den så finere og finere og tilsett mindre og mindre av gangen. Til slutt er det kun ca. 1 ts fint støv som tilsettes, inntil temperaturen er 30-31 ºC. Det skal hele tiden tilsettes usmeltet sjokolade til den er 30-31 ºC. Om man har tilsatt litt for mye sjokolade så det fortsatt er usmeltede klumper når temperaturen er nådd kan sjokoladen varmes meget kort kun 1-2 sekunder i mikrobølgeovn slik at det siste smelter.

Alternativt kan sjokoladen også tempereres over vannbad, les mer her for forskjellige metoder å temperere sjokolade og hvilken temperaturer de forskjellige typer sjokolade skal tempereres ved.

4

Overtrekking

Ha sjokoladen i et glass som er akkurat stort nok til å dyppe kokosbollene i. Dypp kokosbollene forsiktig i sjokoladen, helt til kanten av marsipanbunnen slik at alt skummet er helt dekket av sjokoladen. La sjokoladen dryppe lett av og sett kokosbollene på en stekeplate med bakepapir.

Dryss straks på ønsket strøssel før sjokoladen stivner. La sjokoladen stivne helt før servering.

Tips

I denne oppskriften er det ganske mye kakaosmør, dette gjør sjokoladen veldig tyntflytende og det er derfor enklere å dyppe kokosbollene i den. Samtidig blir sjokoladelaget på kokosbollen tynt. Med øvelse kan man gradvis ha mindre og mindre kakaosmør i om man ønsker et tykkere sjokoladelag. 

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei