Kreativ vinterkake

La deg inspirere av en eventyrlysten kake med ordentlig julestemning.

ca. 10 kakestykker

Vanskelig 600 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kreativ vinterkake

Kakebunn:

3 dl hvetemel
0,75 dl Dr. Oetker Bakekakao
0,5 ts salt
1 dl olje
2,5 dl brunt sukker
2 dl naturell yoghurt
2 egg str. M/L
1 dl vann
1 ts peppermyntearoma
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Kakefyll:

200 g Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
2 dl Q-Meieriene kremfløte
100 g hvit sjokolade

Gelé:

stk. Dr. Oetker Gelatinblader
3 dl vann
0,5 dl sukker
1 ts peppermyntearoma
4 dråper Dr. Oetker Blå Konditorfarge
2 dråper Dr. Oetker Grønn Konditorfarge

Frosting og dekorasjon:

100 g smør
3 dl melis
0,5 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
50 g Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
50 g Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant Fargelegg den 200g av sukkerfondanten grønn
1 pakke Dr. Oetker Writing & Icing Decor
Dr. Oetker Silver Glitter Spray
200 g Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
1 Dr. Oetker Rød Konditorfarge
1 Dr. Oetker Grønn Konditorfarge

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Sett ovnen til 175 ℃. Legg bakepapiret i en springform (diameter ca. 15 cm). Dekk kantene på springformen med en høy bakepapirkant. Bland hvetemel, bakekakao og salt sammen. I en annen bolle blander du olje, brunt sukker, yoghurt, egg, vann og myntesmak. Hell alt  i melblandingen og bland til du får en jevn masse. Hell røren i springformen og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter eller til den rå deigen fester seg til trepinnen presset til bunnen. Deretter kjøler du kakebunnen.

2

Kakefyll

Varm opp fløten og hell i en bolle over de mørke sjokoladeknappene. Rør til den er jevn og la den avkjøles i ca 30 minutter, eller til sjokoladen er tykk, men lett å smøre på.


Del kakebunnen i tre deler. Legg den første bunnen på et serveringsbrett og fordel et tynt lag sjokoladefyll på toppen. Løft den andre basen og gjenta igjen. Form kaken ved å skjære en liten innsjø foran - la et tynnere lag kake ligge i bunnen av innsjøen. Form av den kuttede kaken til innsjøen med fjell og en liten øy. Dekk forsiktig hele kaken med sjokoladefyll. La kaken trekke i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller til overflaten er stivnet og kald.
 
Smelt den hvite sjokoladen og mal bunnen av innsjøen med den. Legg folien eller bakepapiret tett rundt kaken og legg kanten av kakeformen oppå. Sett kaken i kjøleskapet for å vente.

3

Gelé

La gelatinbladene mykne i kaldt vann. Varm opp vann og sukker i en kjele til sukkeret har smeltet og blandingen er passe varm. Løs opp de myknende gelatinbladene i væsken og fargelegg væsken med konditorfarger. Smak til med peppermyntearoma. La blandingen avkjøles til romtemperatur under omrøring.

Hell forsiktig en liten mengde avkjølt væske på innsjøen. Se etter væskelekkasje. Husk å tette lekkasjer før du tilsetter væske. Når du er sikker på den er tett, kan du tilsette resten av væsken og la den forme og avkjøle seg til neste dag.

4

Frosting og dekorasjon

Pisk det romtempererte smøret til luftig skum. Tilsett melis og pisk videre i noen minutter. Smak til med vanilje. Fjern kaken fra pannen og smør ut frostingen som skal ligne på snø. Med sukkerfondanten kan du lage litt gran, en liten hytte og en brygge (du kan få en brun sukkermasse ved å farge hvit med bakekakao). Lag dekorasjoner til hytten med dekorative geler. Avslutt med å spraye litt glitterspray på toppen av kaken.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei