Flag

Mojito-ostekake i tre lag

8 - 10 kakestykker
Vanskelig
200 minutter
Om du er glad i drinken mojito, vil du også like denne mojito-ostekaken som er med en frisk mojitokrem med mynte og limegelé på toppen - i hele tre lag.
Wow for en ostekake! Denne kaken er litt av en showstopper med sine delikate lag av ostekrem og grønn limegelé. Kaken er inspirert av drinken mojito, så ostefyllet er smakt til med mynte, lime og romaroma, og den grønne geléen har en nydelig smak av lime og rom. En perfekt avslutning på en bedre ...
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kjeksbunn
100 gsmeltet smør
150 grug- eller grahamskjeks (Digestive)
80 gsukker
Mojitokrem
2Dr. Oetker Gelatinblader
1lime (saft og revet skall)
100 gsukker
200 gphiladelphiaost
1 tsromaroma
2 ssmynteblader frisk, finhakket
2 dlQ-Meieriene kremfløte
Limegelé med romsmak
6Dr. Oetker Gelatinblader
2 dllimesaft (fra ca. 6 lime)
2 dlvann
200 gsukker
1 tsDr. Oetker Grønn Konditorfarge
2 tsromaroma
Dekorasjon
1lime
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
0,5 dlQ-Meieriene kremfløte
mynteblad friske

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
1

Kjeksbunn

Smelt smøret på lav varme. Blend kjeksen til smuler i en foodprocessor. Rør smør, kjekssmuler og sukker sammen.

Kle bunnen av en springform (ø 18 cm) med bakepapir og ha kakeplast langs kanten av formen. Fordel kjeksmassen jevnt i bunnen av formen, og press det godt sammen. Sett bunnen i fryseren mens mojitokremen tilberedes.

2

Mojitokrem

Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 10 minutter. 

Varm opp limesaft i mikrobølgeovn eller i en kjele. Kryst gelatinen fri for vann og smelt den i den varme limesaften. La det avkjøles litt.

Pisk kremost, sukker og romaroma sammen i en bolle. Pisk fløten til en myk krem i en annen bolle. 

Rør den lett avkjølte limesaften inn i  ostemassen. Vend forsiktig kremen og hakket mynte i ostemassen med en deigskrape. Fordel kremen likt i tre fryseposer. Klipp et hull i en frysepose og fordel ostekremen utover kjeksbunnen. Glatt ut ostekremen med en vinkelpalet. sett kaken i fryseren i 10-15 minutter mens geléen tilberedes.

3

Limegelé med romsmag

Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 10 minutter. 

Sil limesaften og hell den i en kjele med sukker og vann. Kok det kort opp til sukkeret er oppløst. Tilsett grønn konditorfarge og romaroma, og fordel saften likt i tre kopper. 

Kryst ut vannet fra to gelatinblader og og la de løses opp i ett av glassene med saft. La geléen avkjøles til den er lillefingervarm.

Ta kaken ut av fryseren. Hell den avkjølte geléen fra den første koppen over kaken. Hell veldig forsiktig i en tynn stråle, og bruk også en skje med bunnen opp for å dempe strålen så mye som mulig slik at ostekremen holder seg like fin. Sett kaken tilbake i fryseren i 10-15 minutter.

Gjenta prosessen med å fordele ostekrem og limegelé på kaken, og sett den til avkjøling mellom hvert lag slik at gelatinen rekker å stivne innen det neste lag legges på. For hvert lag med gelé varmes koppen med limesaft raskt opp i mikrobølgeovnovn, slik at den er varm nok til å smelte to gelatinblader. Pass på at geléens temperatur er lillefingervarm før den helles over mojitokremen.

4

Dekorasjon av tørket lime

Sett stekeovnen på 90 ºC varmluft.

Skjær limen i tynne skiver og vend de i litt grønn konditorfarge. Legg skivene på en stekeplate med bakepapir og tørk de i ovnen i 1-2 timer. 

Pisk fløten til krem og ha den i en sprøytepose med en rund tipp, sprøyt små topper av krem på kaken. Dekorer med de tørkede limeskivene og friske mynteblader.

Steketid: 60 - 120 Minutter