Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Mandel-sitronkake med hvit sjokoladekrem

Nydelig til kakebordet.

om 14 kakestykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mandel-sitronkake med hvit sjokoladekrem

Kakedeig:

6 egg
300 g rørsukker , lyst
270 g hvetemel
0,5 ts Dr. Oetker Natron
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
150 g malte mandler
sitronsaft og skall fra 2 sitroner
150 g smeltet smør
6 ss melk

Fyll og pynt:

200 g hvit sjokolade
250 g mykt smør
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
300 g melis
1,5 dl fløte , romtemperert
300 g lemon curd (kan kjøpes ferdig)
2 ts revet sitronskall
sitronsaft fra 1/2 sitron
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Sett ovnen på 180°C, over- og undervarme. Visp egg og sukker skummende hvitt. Bland mel, natron, bakepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Sikt blandingen inn i eggemassen, og rør sammen med malte mandler. Rør på lav hastighet mens du tilsetter smeltet smør, melk, revet sitronskall og sitronsaft.

Fordel deigen i en smurt springform, og stek kaken i 30-40 minutter. Kaken er ferdigstekt når den er gylden på toppen, og midten ikke gir etter for et lett trykk. La kaken avkjøles helt på en rist.

2

Fyll

Hvit sjokoladekrem: Hakk sjokoladen grovt, og smelt over vannbad. Avkjøl sjokoladen til romtemperatur. Visp sammen smør, vaniljepasta og melis til en jevn masse. Tilsett fløten og visp på høyeste hastighet i 1 minutt. Vend sjokoladen inn i smørkremen, og visp først ved lav hastighet til sjokoladen har fordelt seg godt, og deretter i 1-2 minutter på høy hastighet til kremen er lett og luftig.

Sitronkrem: Rør lemon curd sammen med sitronskall og sitronsaft.

3

Montering og pynt

Del kaken i 3 bunner. Smør de to nederste kakebunnene med sitronkrem, og fordel deretter 1/3 av sjokoladekremen over. Legg bunnene over hverandre, og dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen. Pynt med sølvperler.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.