Mandel-sitronkake med hvit sjokoladekrem

En lekker festkake i tre lag dekorert med klassiske sølvperler.

ca. 14 kakestykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Mandel-sitronkake med hvit sjokoladekrem

Kakedeig:

6 egg
300 g rørsukker , lyst
270 g hvetemel
0,5 ts Dr. Oetker Natron
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ss Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
150 g malte mandler
sitronsaft og skall fra 2 sitroner
150 g smeltet smør
6 ss melk

Fyll og pynt:

200 g hvit sjokolade
250 g mykt smør
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
300 g melis
1,5 dl fløte , romtemperert
300 g lemon curd (kan kjøpes ferdig)
2 ts revet sitronskall
sitronsaft fra 1/2 sitron
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Sett ovnen på 180°C, over- og undervarme. Visp egg og sukker skummende hvitt. Bland mel, natron, bakepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Sikt blandingen inn i eggemassen, og rør sammen med malte mandler. Rør på lav hastighet mens du tilsetter smeltet smør, melk, revet sitronskall og sitronsaft.

Fordel deigen i en smurt springform, og stek kaken i 30-40 minutter. Kaken er ferdigstekt når den er gylden på toppen, og midten ikke gir etter for et lett trykk. La kaken avkjøles helt på en rist.

2

Fyll

Hvit sjokoladekrem: Hakk sjokoladen grovt, og smelt over vannbad. Avkjøl sjokoladen til romtemperatur. Visp sammen smør, vaniljepasta og melis til en jevn masse. Tilsett fløten og visp på høyeste hastighet i 1 minutt. Vend sjokoladen inn i smørkremen, og visp først ved lav hastighet til sjokoladen har fordelt seg godt, og deretter i 1-2 minutter på høy hastighet til kremen er lett og luftig.

Sitronkrem: Rør lemon curd sammen med sitronskall og sitronsaft.

3

Montering og pynt

Del kaken i 3 bunner. Smør de to nederste kakebunnene med sitronkrem, og fordel deretter 1/3 av sjokoladekremen over. Legg bunnene over hverandre, og dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen. Pynt med sølvperler.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei