Flag

Konfirmasjonskake med vanilje- og jordbærfromasj

ca. 12 kakestykker
Middels
120 minutter
En lekker konfirmasjonskake i tre lag.
Konfirmasjonen er en stor dag, og man vil gjerne servere gjestene noe ekstra fint og godt. Denne konfirmasjonskaken er både dekorativ og god på smak med nøttebunn og to typer fromasjer. Kaken passer også godt i andre selskap og jubileer.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Mandelbunn
150 gmandler
150 gsukker
3egg
3 sshvetemel
Jordbærfromasj
2egg
175 gsukker
3 dlQ-Meieriene kremfløte
200 gjordbær (moste)
3 sssitronsaft
6Dr. Oetker Gelatinblader
Vaniljefromasj
2egg
150 gsukker
3 dlQ-Meieriene kremfløte
1 ssDr. Oetker Vanilla Paste
3 sssitronsaft
6Dr. Oetker Gelatinblader
Til montering og dekorasjon
1,5 dlQ-Meieriene kremfløte
1 poseDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
2 pakkerDr. Oetker Golden and Shiny Pearls
2 pakkerDr. Oetker Hvit Sukkerfondant

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1

Mandelbunn

Start med å lage mandelbunnen. Kle en form ca. 26 cm med bakepapir i bunnen.
Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme.

Mal mandlene i en foodprocessor og rør inn hvetemel.

Pisk eggedosis av egg og sukker, og vend så forsiktig inn mandel- og melblandingen. Pass på slik at mest mulig luft beholdes.

Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl bunnen.

2

Jordbærfromasj

Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. Er jordbærene frosne tines de før bruk. Mos jordbærene med en stavmikser.

Pisk kremfløten til en myk krem og sett den i kjøleskapet.

Pisk eggedosis av egg og sukker, og vend inn den piskede kremfløten. Tilsett de moste jordbærene

Varm opp sitronsaften, den skal bli god og varm men ikke koke. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt det sammen med sitronsaften. Pass på at gelatinen er rykende varm. Ta litt av kremen og rør inn i gelatinblandingen før du heller alt raskt i resten av kremen. Rør fort og hell kremen på mandelbunnen. Sett kaken i fryser. 

3

Vaniljefromasj

Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. 

Pisk kremfløten til en myk krem og sett den i kjøleskapet.

Pisk eggedosis av egg og sukker, og vend inn den piskede kremfløten og vaniljepaste.

Varm opp sitronsaften, den skal bli god og varm men ikke koke. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt det sammen med sitronsaften. Pass på at gelatinen er rykende varm. Ta litt av kremen og rør inn i gelatinblandingen før du heller alt raskt i resten av kremen. Rør fort og hell kremen utover jordbærfromasjen. Sett kaken i fryseren til dagen etter.

4

Montering og dekorasjon

Ta kaken ut av fryseren. Varm en kniv og dra den langs kanten av formen. Fjern ringen, dra av bakepapiret og sett kaken på serveringsfatet.

Pisk kremfløte. Stryk et lag krem på kanten og på toppen av kaken.

Kjevle en lang strimmel av to pakker hvit fondant. Tykkelse ca. 1.5 mm. Mål til og skjær den så lang og så høy at den dekker kaken langs kanten. Bruker du en 26 cm form bør fondanten være ca. 80 cm lang og 7 cm høy. Rull sammen fondanten og rull den så på langs kanten av kaken.

Finhakk sjokoladen eller kjør den i en foodprocessor. Dryss finmalt sjokolade på toppen av kaken og legg på Golden and Shiny Pearls-kuler. 

La kaken tine minst 4 timer i kjøleskap før den serveres.