Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Moussekake med panna cotta og bringebær

om 8 kakestykker

Vanskelig 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Moussekake med panna cotta og bringebær

Nøttebunn:

3 eggehviter
180 g hasselnøtter eller mandler, malte
150 g melis

Panna cotta:

2 dl fløte
2 dl helmelk
60 g sukker
2,5 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
4 Dr. Oetker Gelatinblader

Mousse med bringebær:

3 eggeplommer
1 egg
150 g melis
3 dl crème fraîche (38% fett)
2 ss sitronsaft
1,5 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
6 Dr. Oetker Gelatinblader
150 g bringebær

Dekor:

om 200 g bringebær

preparation

Tilberedning

1

Nøttebunn

Start med å lage nøttebunnen. Kle en form 22-24 cm med bakepapir. Pisk eggehvite og melis til en fast marengs, vend inn malte mandler eller nøtter. Stek på 180 grader i 30 minutter. Avkjøl bunnen i formen.

2

Panna cotta

Legg 4 gelatinplater i bløt i kaldt vann. Ha melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele. Varm til kokepunktet og rør inn bløtlagt gelatin. Sett i kjøleskap. Rør i blandingen innimellom.

Når panna cottaen begynner å tykne, hell den på den avkjølte nøttebunnen i formen. Sett i kjøleskapet så det stivner helt.

3

Mousse med bringebær

Bløtlegg 6 plater gelatin i kaldt vann. 

Pisk eggeplommer, egg og melis sammen. Tilsett Crème Fraîche og vaniljeekstrakt. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt i sitronsaften (i en kjele eller i mikro-ovn). Rør det raskt inn i resten av kremen. Rør inn bringebær til slutt. Hell moussen over panna cottaen i formen. 

Sett hele kaken inn i fryseren. Når kaken har frosset, varm en kniv og skjær langs kanten av formen. Løs den fra bunnen, ta av bakepapiret fra bunnen og sett over på fat. La tine 2-3 timer i kjøleskap. 

Legg på bringebær til pynt før servering.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.