Moussekake med panna cotta og bringebær

Lekker kake med nøttebunn, panna cotta og mousse med bringebær.

ca. 8 kakestykker

Vanskelig 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Moussekake med panna cotta og bringebær

Nøttebunn:

3 eggehviter
180 g hasselnøtter eller mandler, malte
150 g melis

Panna cotta:

2 dl fløte
2 dl helmelk
60 g sukker
2,5 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
4 Dr. Oetker Gelatinblader

Mousse med bringebær:

3 eggeplommer
1 egg
150 g melis
3 dl crème fraîche (38% fett)
2 ss sitronsaft
1,5 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
6 Dr. Oetker Gelatinblader
150 g bringebær

Dekor:

ca. 200 g bringebær

preparation

Tilberedning

1

Nøttebunn

Start med å lage nøttebunnen. Kle en form 22-24 cm med bakepapir. Pisk eggehvite og melis til en fast marengs, vend inn malte mandler eller nøtter. Stek på 180 grader i 30 minutter. Avkjøl bunnen i formen.

2

Panna cotta

Legg 4 gelatinplater i bløt i kaldt vann. Ha melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele. Varm til kokepunktet og rør inn bløtlagt gelatin. Sett i kjøleskap. Rør i blandingen innimellom.

Når panna cottaen begynner å tykne, hell den på den avkjølte nøttebunnen i formen. Sett i kjøleskapet så det stivner helt.

3

Mousse med bringebær

Bløtlegg 6 plater gelatin i kaldt vann. 

Pisk eggeplommer, egg og melis sammen. Tilsett Crème Fraîche og vaniljeekstrakt. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt i sitronsaften (i en kjele eller i mikro-ovn). Rør det raskt inn i resten av kremen. Rør inn bringebær til slutt. Hell moussen over panna cottaen i formen. 

Sett hele kaken inn i fryseren. Når kaken har frosset, varm en kniv og skjær langs kanten av formen. Løs den fra bunnen, ta av bakepapiret fra bunnen og sett over på fat. La tine 2-3 timer i kjøleskap. 

Legg på bringebær til pynt før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei