Flag

Moussekake med panna cotta og bringebær

ca. 8 kakestykker
Vanskelig
80 minutter
Lekker kake med nøttebunn, panna cotta og mousse med bringebær.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Nøttebunn
3eggehviter
180 ghasselnøtter eller mandler, malte
150 gmelis
Panna cotta
2 dlfløte
2 dlhelmelk
60 gsukker
2,5 tsTaylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
4Dr. Oetker Gelatinblader
Mousse med bringebær
3eggeplommer
1egg
150 gmelis
3 dlcrème fraîche (38% fett)
2 sssitronsaft
1,5 tsTaylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
6Dr. Oetker Gelatinblader
150 gbringebær
Dekor
ca. 200 gbringebær

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Picture - Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
1

Nøttebunn

Start med å lage nøttebunnen. Kle en form 22-24 cm med bakepapir. Pisk eggehvite og melis til en fast marengs, vend inn malte mandler eller nøtter. Stek på 180 grader i 30 minutter. Avkjøl bunnen i formen.

2

Panna cotta

Legg 4 gelatinplater i bløt i kaldt vann. Ha melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele. Varm til kokepunktet og rør inn bløtlagt gelatin. Sett i kjøleskap. Rør i blandingen innimellom.

Når panna cottaen begynner å tykne, hell den på den avkjølte nøttebunnen i formen. Sett i kjøleskapet så det stivner helt.

3

Mousse med bringebær

Bløtlegg 6 plater gelatin i kaldt vann. 

Pisk eggeplommer, egg og melis sammen. Tilsett Crème Fraîche og vaniljeekstrakt. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt i sitronsaften (i en kjele eller i mikro-ovn). Rør det raskt inn i resten av kremen. Rør inn bringebær til slutt. Hell moussen over panna cottaen i formen. 

Sett hele kaken inn i fryseren. Når kaken har frosset, varm en kniv og skjær langs kanten av formen. Løs den fra bunnen, ta av bakepapiret fra bunnen og sett over på fat. La tine 2-3 timer i kjøleskap. 

Legg på bringebær til pynt før servering.