Oreo ostekake

Glad i både Oreo og ostekake? Da er dette kaken for deg!

ca. 10 - 12 kakestykker

Middels 30 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Oreo ostekake

Kakebunn:

300 g Oreokjeks
100 g usaltet smør (smeltet)

Ostefyll:

450 g kremost
10 g Dr. Oetker Vanilla Paste (2 ts)
350 ml Q-Meieriene kremfløte
200 g Oreokjeks

Dekorasjon:

100 g mørk sjokolade
100 ml Q-Meieriene kremfløte
ca. 4 - 8 stk Oreokjeks

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Smør en springform (ø ca. 20 cm).

Ha kjeksen i en tykk pose og knus de til smuler med en kjevle. Ha smulene i en bolle og tilsett det smeltede smøret. Rør til alt smøret er godt blandet inn. 

Fordel kjeksblandingen jevnt utover den smurte springformen og pres det godt ned. Sett formen i kjøleskap til avkjøling.

2

Ostefyll

Knus Oreokjeksen i den tykke posen med en kjevle, men denne gangen skal de kun knuses lett slik at det fortsatt er noen store biter igjen.

Ha kremost og vaniljepaste i en bolle og pisk det sammen. Tilsett fløten og pisk til det danner seg myke topper. 

Ha Oreokjeksen i kremen og rør den inn. Ta springformen ut av kjøleskapet og fordel ostefyllet over kjeksbunnen. Glatt ut toppen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i minst 4 timer, eventuelt natten over.

3

Dekorasjon

Brekk sjokoladen opp i biter og ha den i en bolle. 

Varm opp fløten i en liten kjele til den nesten når kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen og la det stå i 2 minutter før det røres sammen til all sjokoladen har smeltet, og det er blitt til en jevn og flytende sjokoladeganache.

Ta ostekaken ut av springformen, bruk en varm spatel til å løsne kaken på sidene. Legg kaken på et fat.

Lag striper med sjokoladeganache over kaken med hjelp av en spiseskje, og sett noen Oreokjeks på høykant på kaken.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet til den skal serveres.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei