Flag

Sjokoladekake uten tilsatt sukker

6 kakestykker
Enkel
70 minutter
Prøv vår sjokoladekake med avokadofrosting, kaken er uten tilsatt sukker, gluten og laktose.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
2egg str. M/L
100 gsukrin
1 knivsoddsalt
0,5 tsTaylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
100 gmandelmel
25 gDr. Oetker Bakekakao
1 tsDr. Oetker Bakepulver
70 mlmandelmelk
20 gkokosolje , flytende
Sjokoladekrem med avokado
1avokado , moden
10 gDr. Oetker Bakekakao
20 gsukrin
Pynt
30 gfriske solbær
40 gfriske blåbær
1 sskakaonibs
spiselige blomster (kan sløyfes)

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Bakekakao

Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme. 
Legg bakepapir i bunnen av en springform (ø 20 cm).

1

Kakebunn

Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk eggehvitene stive sammen med sukrin og salt. 

I en annen bolle piskes eggeplommer skummende sammen med vaniljeekstrakt. Rør inn mandelmel, kakaopulver og bakepulver i eggeplommene. Tilsett mandelmelk og kokosolje litt og litt. Vend de piskede eggehvitene forsiktig inn i røren. Ha røren i springformen (ø 20 cm) med bakepapir i bunn. 

Stek kaken midt ovnen i 25-30 minutter, og la den avkjøles helt. 

2

Sjokoladekreme med avokado

Del avocadoen, ta ut stenen og bruk en skje til å ta ut avocadoen. Ha avocado, kakaopulver og sukrin i en bolle, og bruk en stavmikser til å lage en glatt og kremet masse. 

Fjern bakepapiret fra den avkjølte kaken og smør sjokoladekremen utover toppen av kaken. Dekorer med blåbær, solbær, kakaonibs og eventuelt spiselige blomster.


Tips

Sukrin kan byttes ut med tilsvarende mengde dadler.
Bruk gjerne sesongens bær til pynt, f. eks. kirsebær og jordbær.