Flag

Opp ned plommekake

ca. 10 - 12 porsjoner
Enkel
80 minutter
Nyt sesongens plommer i en god kake.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Plommene bør ikke være for modne, men litt faste i konsistensen. Plommene kan også erstattes med fersken, nektarin eller aprikoser.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Til springformen
50 gmykt smør til formen
40 grørsukker til formen
Kakedeig
4plommer , mellomstore
200 gmykt smør
200 grørsukker (lyst)
3egg str. M/L
175 ghvetemel
1,5 tsDr. Oetker Bakepulver
100 gmandelmel
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
0,25 knivsoddsalt
2 sskokende vann

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Forberedelser

Sett stekovnen på 180 °C. Smør springformen med litt av det myke smøret, resten av de 50 gr legges i små klatter i bunn av springformen. Dryss 40 gram sukker over smøret i bunnen.

2

eneFjern plommesten ved å skjære plommen hele veien rundt og vri de to halvdelene fra hverandre. Skjær plommene i tynne båter.

3

Kakedeig

Pisk sammen smør og sukker. Tilsett ett og ett egg og pisk i minst 1-2 minutter for hvert egg slik at deigen blir lett og luftig.

4

Vend i siktet hvetemel og bakepulver, tilsett mandelmel, vaniljesukker, salt og vann og rør til deigen er jevn.

5

Fordel plommene i springformen og hell deigen over. Kaken stekes i 50- 60 minutter.

6

La plommekaken avkjøles i formen på en bakerist til den er lun. Kaken tas enklest ut av formen ved å legge den på et fat (med bunnen opp), fjerne ringen og lirke bunnen forsiktig av.

7

Kaken serveres med pisket krem eller crème fraîche.

Oppskriftstips

  • Plommene bør ikke være for modne, men litt faste i konsistensen. Plommene kan også erstattes med fersken, nektarin eller aprikoser.