
Opp ned plommekake
Se produkter
Sett stekovnen på 180 °C. Smør springformen med litt av det myke smøret, resten av de 50 gr legges i små klatter i bunn av springformen. Dryss 40 gram sukker over smøret i bunnen.
eneFjern plommesten ved å skjære plommen hele veien rundt og vri de to halvdelene fra hverandre. Skjær plommene i tynne båter.
Pisk sammen smør og sukker. Tilsett ett og ett egg og pisk i minst 1-2 minutter for hvert egg slik at deigen blir lett og luftig.
Vend i siktet hvetemel og bakepulver, tilsett mandelmel, vaniljesukker, salt og vann og rør til deigen er jevn.
Fordel plommene i springformen og hell deigen over. Kaken stekes i 50- 60 minutter.
La plommekaken avkjøles i formen på en bakerist til den er lun. Kaken tas enklest ut av formen ved å legge den på et fat (med bunnen opp), fjerne ringen og lirke bunnen forsiktig av.
Kaken serveres med pisket krem eller crème fraîche.
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer

Enkle kokosboller

Påskekake med sitronglasur

Bursdagskake

Sprøytedekorert langpannekake

Nord-tysk plommekake

Oreo ostekake
