Flag

Ostekake med blåbær og vanilje

8 - 10 kakestykker
Middels
100 minutter
En lekker og elegant ostekake med en frisk og syrlig smak.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kjeksbunn
120 grug- eller grahamskjeks (Digestive)
80 gmandler
90 gsmeltet smør
Ostekrem med vanilje
3Dr. Oetker Gelatinblader
sitronsaft av 1 sitron
400 gphiladelphiaost eller annen kremost naturell
150 ggresk yoghurt
100 gsukker
1 tsvaniljeessens eller 1 Dr. Oetker vaniljestang
Ostekrem med blåbær
150 gblåbær , frosne
50 gsukker
5Dr. Oetker Gelatinblader
sitronsaft av 1 sitron
300 gphiladelphiaost eller annen kremost naturell
150 ggresk yoghurt
100 gsukker
Blåbærgelé
6Dr. Oetker Gelatinblader
3 dlblåbærsaft , ublandet

Se produkter

1

Kjeksbunn

Legg bakekpapir i bunnen av en springform eller kakering med diameter 21-24 cm. Kjør kjeks og mandler til fine smuler i en foodprosessor. Rør sammen smuler og det smeltede smøret.


Fordel kjeksbunnen jevnt i kakeformen og press den forsiktig ned. Sett den tilside mens ostekremen med vanilje lages.

2

Ostekrem med vanilje

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt i vann i fem minutter. Varm sitronsaften forsiktig opp i en liten kjele og ta den så av varmen. Kryst ut vannet av gelatinbladene og løs dem opp i sitronsaften. La det stå og avkjøles til romtemperatur.


Pisk sammen kremost, yoghurt, sukker og vanilje. Vend sitronsaften med gelatin forsiktig inn i blandingen. Fordel ostekremen jevn utover kjeksbunnen. La den stå ca. to timer i kjøleskap til den har stivnet.

3

Ostekrem med blåbær

Varm blåbærene forsiktig opp sammen med 50 gram sukker i en liten kjele. Rør for å løse opp sukkeret. Kjør blandingen i en blender til det er en jevn puré.


Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i fem minutter. Varm sitronsaften forsiktig opp i en liten kjele, og ta den så av varmen. Kryst ut vannet av gelatinbladene og løs dem opp i sitronsaften. La det stå og avkjøles til romtemperatur.


Pisk sammen kremost, yoghurt og sukker. Vend inn blåbærpureen. Vend så sitronsaften med gelatin forsiktig inn. Fordel ostekremen jevnt utover det stivnede laget med hvit ostekrem. Sett kaken i kjøleskap til den har stivnet før geléen legges på.

4

Blåbærgelé

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i fem minutter. Varm blåbærsaften forsiktig opp i en liten kjele og ta den så av varmen igjen. Kryst ut vannet av gelatinbladene og la dem løses opp i blåbærsaften. Avkjøl blandingen til romtemperatur og til den har begynt å tykne litt. Hell geléen forsiktig over den kalde kaken og sett den i kjøleskap til den har stivnet.


Dekor

Pynt gjerne kaken med friske blåbær, sitronmelisse og pikekyss i forskjellige størrelser.