Ostekake med blåbær og vanilje

En lekker og elegant ostekake med en frisk og syrlig smak.

8 - 10 kakestykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Ostekake med blåbær og vanilje

Kjeksbunn:

120 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
80 g mandler
90 g smeltet smør

Ostekrem med vanilje:

3 Dr. Oetker Gelatinblader
sitronsaft av 1 sitron
400 g philadelphiaost eller annen kremost naturell
150 g gresk yoghurt
100 g sukker
1 ts vaniljeessens eller 1 Dr. Oetker vaniljestang

Ostekrem med blåbær:

150 g blåbær , frosne
50 g sukker
5 Dr. Oetker Gelatinblader
sitronsaft av 1 sitron
300 g philadelphiaost eller annen kremost naturell
150 g gresk yoghurt
100 g sukker

Blåbærgelé:

6 Dr. Oetker Gelatinblader
3 dl blåbærsaft , ublandet

preparation

Tilberedning

1

Kjeksbunn

Legg bakekpapir i bunnen av en springform eller kakering med diameter 21-24 cm. Kjør kjeks og mandler til fine smuler i en foodprosessor. Rør sammen smuler og det smeltede smøret.

Fordel kjeksbunnen jevnt i kakeformen og press den forsiktig ned. Sett den tilside mens ostekremen med vanilje lages.

2

Ostekrem med vanilje

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt i vann i fem minutter. Varm sitronsaften forsiktig opp i en liten kjele og ta den så av varmen. Kryst ut vannet av gelatinbladene og løs dem opp i sitronsaften. La det stå og avkjøles til romtemperatur.

Pisk sammen kremost, yoghurt, sukker og vanilje. Vend sitronsaften med gelatin forsiktig inn i blandingen. Fordel ostekremen jevn utover kjeksbunnen. La den stå ca. to timer i kjøleskap til den har stivnet.

3

Ostekrem med blåbær

Varm blåbærene forsiktig opp sammen med 50 gram sukker i en liten kjele. Rør for å løse opp sukkeret. Kjør blandingen i en blender til det er en jevn puré.

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i fem minutter. Varm sitronsaften forsiktig opp i en liten kjele, og ta den så av varmen. Kryst ut vannet av gelatinbladene og løs dem opp i sitronsaften. La det stå og avkjøles til romtemperatur.

Pisk sammen kremost, yoghurt og sukker. Vend inn blåbærpureen. Vend så sitronsaften med gelatin forsiktig inn. Fordel ostekremen jevnt utover det stivnede laget med hvit ostekrem. Sett kaken i kjøleskap til den har stivnet før geléen legges på.

4

Blåbærgelé

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i fem minutter. Varm blåbærsaften forsiktig opp i en liten kjele og ta den så av varmen igjen. Kryst ut vannet av gelatinbladene og la dem løses opp i blåbærsaften. Avkjøl blandingen til romtemperatur og til den har begynt å tykne litt. Hell geléen forsiktig over den kalde kaken og sett den i kjøleskap til den har stivnet.

Dekor

Pynt gjerne kaken med friske blåbær, sitronmelisse og pikekyss i forskjellige størrelser.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei