Flag

Appelsinkake med overraskelseshjerte

ca. 15 skiver
Middels
100 minutter
En saftig appelsinkake med fyll av mandelmasse og kakao. Glasuren er laget på hvit sjokolade.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
180 gmykt smør
2 dlsukker
1 ssDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1appelsin , revet skall
1 klypesalt
3egg
3,5 dlhvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Mandelfyll
200 gmandelmasse (kransekakedeig eller marsipan kan også brukes)
1 ssDr. Oetker Bakekakao
1 ssmelis
Glasur
250 ghvit sjokolade
0,75 dlfløte
Dr. Oetker Sweetheart strøssel
ca. 2 - 3 ssDr. Oetker Chokodekor

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Sweetheart strøssel
Picture - Dr. Oetker Chokodekor
1

Mandelhjerte

Riv mandelmassen og bland med kakao og melis. Lag en pølse, ca. 20 cm lang. Skjær ut en "V" fra oversiden, og form kantene runde. Undersiden av pølsen formes til en hjertespiss.

2

Kakedeig

Pisk smør, sukker, vaniljesukker, appelsinskall og salt til en luftig masse. Rør i ett og ett egg av gangen. Bland melet med bakepulveret og rør det inn i deigen.

3

Hell halvparten av kakedeigen i en smurt avlang form, ca 11 x 25 cm. Legg marsipanhjertet i formen med spissen ned. Fordel resten av deigen over hjertet og stek på 180°C i ca. 50 minutter. Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig.

4

Glasur

Hakk den hvite sjokoladen. Kok opp fløten, ta den av varmen og rør i sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Hell glasuren over den avkjølte kaken og dekorer med strøssel.