Ostekake med pasjonsfrukt

En frisk ostekake med en sommerlig smak av pasjonsfrukt og vanilje.

8 - 10 porsjoner

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Ostekake med pasjonsfrukt

Kjeksbunn:

180 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
90 g smør

Ostekrem med pasjonsfrukt:

3 Dr. Oetker Gelatinblader
sitronsaft av 1 sitron
1 dl pasjonsfruktsirup
300 g philadelphiaost
150 g gresk yoghurt (10 %)
75 g sukker
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
Dr. Oetker Gul Konditorfarge

Ostekrem med vanilje:

2 - 3 ss vann
3 Dr. Oetker Gelatinblader
300 g philadelphiaost
150 g gresk yoghurt (10%)
75 g sukker
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste

Pasjonsfruktgelé:

5 Dr. Oetker Gelatinblader
2 dl pasjonsfruktsirup

Krystallisert hvit sjokolade:

50 g hvit sjokolade
50 g sukker
50 g vann

Hvite sjokoladebuer:

50 g hvit sjokolade

preparation

Tilberedning

1

Kjeksbunn

Findel kjeksen i foodprocessor eller minihakker og hell smulene i en bolle. Smelt smøret og rør det inn i smulene.

Kle en springform (ø 20 cm) med bakepapir. Fordel kjeksmassen i bunnen, bruk gjerne en vinkelpallet eller bunnen av et glass, press kjeksmassen godt sammen og gjør overflaten glatt. Sett bunnen i kjøleskap.

2

Ostekrem med pasjonsfrukt

Legg 6 gelatinblad i bløt i kaldt vann. Dette er gelatinbladene til begge ostelagene.

Varm sitronsaft og pasjonsfruktsirup i en kjele. Ta opp 3 gelatinblad, kryst av vannet og la de smelte i den varme sitron- og pasjonsfruktblandingen. La det avkjøles litt.

Ha kremost, gresk joghurt og vanilla paste i en bolle. Pisk ingrediensene godt sammen så blandingen blir myk og luftig. Vend 1 spiseskje av kremen inn i fruktblandingen for å temperere den litt. Tilsett så fruktblandingen i en tynn stråle mens det røres godt i ostekremen. 

Tilsett litt gul konditorfarge og vend det inn til ostekremen har ønsket gulfarge.

Fordel ostekremen jevnt på den kalde kjeksbunnen, glatt den ut med en vinkelpalett og sett kaken i kjøleskap i minst 30 minutter.

3

Ostekrem med vanilje

Ha kremost, gresk joghurt, sukker og vanilla paste i en bolle. Pisk ingrediensene godt sammen så blandingen blir myk og luftig. 

Varm opp 2-3 spiseskjeer vann i en liten kjele. Ta opp de 3 resterende gelatinbladene og kryst ut vannet. Legg de i kjelen og la de løse seg opp. La det avkjøles litt. Ha i 1 spiseskje av ostekremen og rør det sammen. Vend deretter gelatinen inn i ostekremen og hell den forsiktig på den avkjølte kaken. Fordel vaniljeostekremen jevnt med vinkelpalett og sett kaken kaldt i minst 30 minutter, så den setter seg.

4

Pasjonsfruktgelé

Legg gelatinbladene til bløt i kaldt vann. 

Varm pasjonsfruktsirupen forsiktig opp i en liten kjele. Kryst ut vannet av gelatinbladene og løs de opp i sirupen. La det avkjøles til fingertemperatur og hell det forsiktig utover den kalde ostekaken.

Sett ostekaken kaldt i 3-4 timer inntil geléen har stivnet.

5

Krystallisert hvit sjokolade

Legg bakepapir på en stekeplate og finhakk den hvite sjokoladen. 

Bland sukker og vann i en kjele og varm det opp til 120-140°C. Ta kjelen av varmen og hell straks den hakkede sjokoladen i den varme sirupen under kraftig omrøring inntil sjokoladen krystalliserer seg.

Hell sjokoladekrystallene utover bakepapiret før de rekker å få farge og la de avkjøles.

6

Hvite sjokoladebuer

Hakk den hvite sjokoladen. Ha den i en plastskål som tåler mikrobølgeovn. Varm opp sjokoladen i 10 sekunder av gangen. Ta ut bollen og rør mellom hver runde. Når sjokoladen begynner å smelte, varmes den i 5 sekunder av gangen inntil den har en temperatur på 28-30°C. Temperaturen på sjokoladen må ikke overstige 30°C.

Smør et tynt lag smeltet sjokolade på et stykke kakeplast som er ca 40-50 cm langt. Ta gjerne en gaffel og lag striper i sjokoladen fra den ene enden til den andre. Drei kakeplasten som en spiral, hold den sammen til sjokoladen har satt seg litt og ha den på frys et øyeblikk. Fjern så kakeplasten forsiktig og de flotte sjokoladebuene er klare til bruk.

7

Pynt

Når ostekaken har satt seg ordentlig drysses sjokoladekrystaller på toppen og sjokoladebuene legges forsiktig på.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei