Flag

Ostekake med limegelé, pære og pistasjbunn

10 - 12 kakestykker
Middels
330 minutter
En nydelig ostekake med krønsji pistasjbunn og en frisk smak av pære og lime
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kjeksbunn
180 ghavrekjeks (f. eks. Bixit)
50 gpistasjnøtter usaltede
120 gsmør
Pærepuré
5Dr. Oetker Gelatinblader
3 stk.pærer
20 gsukker
0,5 tsDr. Oetker Vanilla Paste
0,5 tssitronekstrakt
Ostelag
2 tssitronekstrakt
500 gphiladelphiaost
150 ggresk yoghurt 10%
150 gsukker
1 tsDr. Oetker Vanilla Paste
Limegelé
4Dr. Oetker Gelatinblader
1 dllimesaft , tilsvarer saft fra ca. 3 lime
60 gsukker
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge , 2-3 dråper
Pynt
20 gpistasjnøtter , usaltede og grovthakket
littfersk sitronmelisse

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge , 2-3 dråper
1

Kjeksbunn

Dekk bunnen av en springform Ø22 cm med bakepapir og ha bakeplast langs kanten.

Blend kjeksen fint og ha den i en bolle. Hakk pistasjnøttene fint og bland de inn i kjeksen. Smelt smøret og bland det godt inn i kjeksblandingen. Fordel kjeksblandingen i formen og trykk den ut til et jevnt lag. La den sette seg i kjøleskap.

2

Pærepuré

Legg gelatinen i bløt i en skål med kaldt vann.

Skrell pærene, del de i terninger og ha de i en kjele sammen med sukker, vanilla paste og sitronekstrakt. La det koke opp og så simre i 10-15 minutter, til pærene er helt møre.

Bruk en stavmikser og blend pærene til en glatt puré. Ta opp gelatinbladene og kryst ut vannet. La de løses opp i den varme pærepuréen. La det avkjøles til romtemperatur.

3

ostelag

Pisk alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Vend den romtempererte pærepuréen forsiktig inn i ostemassen. Ha ostekremen over kjeksbunnen og jevn ut toppen med en vinkelpallet. Sett kaken i kjøleskap i minst tre timer.

4

Limegelé

Legg gelatinen i bløt i en skål med kaldt vann.

Varm forsiktig opp limesaft og sukker i en liten kjele til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen. Kryst ut vannet av gelatinen og rør de inn i den varme limesaften. La det avkjøles til nesten romtemperatur og tilsett grønn konditorfarge. Hell den flytende geléen forsiktig utover ostekaken og sett den tilbake i kjøleskapet i ca. 30 minutter, eller til geléen har stivnet.

5

Pynt

Ta kaken ut av formen og forsiktig fjern kakeplasten. Dryss grovhakkede pistasjnøtter over kaken sammen med litt sitronmelisse.


Tips

Visste du at ostekaker gjerne er best når de er laget dagen før servering? Ostekaker er derfor perfekt å servere gjester.