Passion cheesecakes

Disse små ostekakene har en nydelig smak av pasjonsfrukt.

ca. 12 stykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Passion cheesecakes

Bunn:

200 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 gram)
125 g smeltet smør

Ostekrem:

4 Dr. Oetker Gelatinblader
3 pasjonsfrukt
400 g philadelphiaost eller mascarpone
100 g melis
2 ts sitronsaft
2,5 dl fløte

Gelèlokk:

3 Dr. Oetker Gelatinblader
3 pasjonsfrukt
2 dl appelsinsaft
50 g sukker

preparation

Tilberedning

1

Bunn

Knus kjeksen i en foodprocessor og rør inn mandler og smeltet smør. Fordel massen i kakeringer/muffinsformer og press godt sammen slik at hele bunnen dekkes.

2

Ostekrem

Legg gelatinbladene til bløt i kaldt vann.

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet i en sikt slik at saften kan presses ut mens kjernene ligger igjen.

Pisk pasjonsfrukt, kremost, melis og sitronsaft til en jevn og kremet konsistens.

Smelt gelatinen over vannbad, den bør føles lun og være relativt tyntflytende. Hell gelatinen i en tynn stråle i ostekremen under pisking.

Pisk fløten til en lett krem og vend den inn i ostekremen. Fordel blandingen over kjeksbunnene og gjør overflaten glatt.

3

Sett kakene i kjøleskap i minst 2 timer.

4

Gelè

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet i en sikt så kjernene blir skilt ut. Bland saften med appelsinsaft og sukker og varm det opp i en kjele til sukkeret er oppløst. Smelt gelatinen i den varme saften og sett den til avkjøling.

Når saften er blitt kald (ca. 30 min.), men fortsatt flytende, helles den over kakene. Sett kakene kaldt til geléen har stivnet.

Kakene oppbevares kjølig. Holdbarheten er 1-2 dager.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei