
Pavlova til 17. mai
Se produkter
Sett stekovnen på 120 °C varmluft.
Pisk opp eggehvite til det begynner å skumme. Tilsett finkornet sukker litt etter litt. Pisk til du har en glatt, blank masse. Rør inn eddik og maisenna til slutt.
Lag enten en stor eller to mindre pavlovaer; den ene ringen ca. 27 cm i diameter og den andre ca. 21 cm i diameter. Bre marengsen ut, bruk gjerne en sprøytepose for å gjøre bunnen dekorativ. Klipp et stor hull i posen og lag en fin kant som en blomst.
Stek marengsen på 120 grader varmluft i ca. 1.5 time. Sett ovnsdøren på gløtt og la pavlovaen avkjøles i ovnen.
Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frø og vaniljestang i en kjele. Hell melk og fløte i kjelen, og gi væsken et lite oppkok. Hell litt av væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. La det boble og koke en liten stund mens du fortsetter å røre. Hell kremen utover en flate (for eksempel en tallerken) og kle med plastfilm. Avkjøles i kjøleskap.
Ta vaniljekremen ut av kjøleskapet og fjern vaniljestangen. Rør vaniljekremen godt opp så den blir glatt.
Pisk kremfløten til en myk krem og bland inn vaniljekremen.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter så de blir myke. Kryst gelatinbladene og smelt de så i 2 ss kokende vann. Ha litt av vaniljekremen i gelatinen og rør godt, før du blander alt inn i resten av kremen.
Plasser marengsbunnen på et fat. Stryk krem utover, bruk gjerne en sprøytepose og lag dekorative topper. Legg på bær etter ønske. Har du laget to marengsbunner: Legg på den andre bunnen og ha på resten av kremen. Dekorer med bær og fruktkjøttet fra pasjonsfrukten.
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer

Bringebærkake med rømmefyll

17. mai kake med jordbær og skivede mandler

Sjokoladekake med bringebærkrem

Hvit sjokoladeblondie med rubyglasur

Passion cheesecakes

Pavlovakrans
