Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Ris à l'amande Cheesecake

En annerledes ostekake basert på den danske versjonen av riskrem

15 - 18 stykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Ris à l'amande Cheesecake

Bunn:

150 g vaniljekranser
75 g smør
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 gr)

Ostekrem:

6 Dr. Oetker Gelatinblader
300 g ferdig risengrynsgrøt
100 g philadelphiaost
100 g melis
3 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2 ts mandelaroma
3 dl fløte

kirsebærgele:

5 Dr. Oetker Gelatinblader
500 g kirsebærsaus

Dekor:

75 g hvit sjokolade
1 pose Dr. Oetker Mandelflak (50 gr)
Dr. Oetker Black & Gold strøssel

preparation

Tilberedning

1

Bunn

Knus vaniljekransene til smuler. Smelt smøret og vend det sammen med de knuste vaniljekransene og de hakkede mandlene.

Kle en springform (Ø18 cm) med bakepapir i bunnen og kakeplast langs sidene. Trykk ut massen i bunnen av formen med baksiden av en skje og sett den kjølig mens ostekremen lages.

2

Ostekrem

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Rør sammen risengrynsgrøt, ost, melis og vaniljesukker. Smelt den oppblødte gelatinen i en liten kjele sammen med mandelaromaen, og vend det inn i ostekremen. Pisk så fløten til en myk krem og vend den inn.

Ha ostekremen i en sprøytepose, og fordel den jevnt utover bunnen. 

Ha ostekaken i fryseren mens geléen lages, ca. 30 minutter.

3

Kirsebærgele

Legg gelatin i bløt i kaldt vann.

Ta ut eventuelle kirsebær fra kirsebærsausen, bærene skal ikke brukes i denne oppskriften. Kok opp kirsebærsausen og la den avkjøles litt før gelatinen smeltes i. La geléen kjøle ned til ca. 35 grader. 

Ta ostekaken ut av fryseren og hell geléen forsiktig over ostekremen. Sett kakeen tilbake i fryseren i 30 minutter.

4

Dekor

Ta den ferdige ostekaken ut av fryseren og ta av springform og kakeplast. 

Rist mandelflaken og la de avkjøles mens den hvite sjokoladen smeltes. Ta en skje og lag tynne striper på kaken. Dryss på de ristede mandelflakende over sjokoladestripene sammen med sorte kuler fra Dr. Oetker Black & Gold strøsselet. Ostekaken er klar til servering!

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.