Ris à l'amande Cheesecake

En annerledes ostekake basert på den danske versjonen av riskrem

15 - 18 stykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Ris à l'amande Cheesecake

Bunn:

150 g vaniljekranser
75 g smør
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 gr)

Ostekrem:

6 Dr. Oetker Gelatinblader
300 g ferdig risengrynsgrøt
100 g philadelphiaost
100 g melis
3 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
2 ts mandelaroma
3 dl fløte

kirsebærgele:

5 Dr. Oetker Gelatinblader
500 g kirsebærsaus

Dekor:

75 g hvit sjokolade
1 pose Dr. Oetker Mandelflak (50 gr)
Dr. Oetker Black & Gold strøssel

preparation

Tilberedning

1

Bunn

Knus vaniljekransene til smuler. Smelt smøret og vend det sammen med de knuste vaniljekransene og de hakkede mandlene.

Kle en springform (Ø18 cm) med bakepapir i bunnen og kakeplast langs sidene. Trykk ut massen i bunnen av formen med baksiden av en skje og sett den kjølig mens ostekremen lages.

2

Ostekrem

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Rør sammen risengrynsgrøt, ost, melis og vaniljesukker. Smelt den oppblødte gelatinen i en liten kjele sammen med mandelaromaen, og vend det inn i ostekremen. Pisk så fløten til en myk krem og vend den inn.

Ha ostekremen i en sprøytepose, og fordel den jevnt utover bunnen. 

Ha ostekaken i fryseren mens geléen lages, ca. 30 minutter.

3

Kirsebærgele

Legg gelatin i bløt i kaldt vann.

Ta ut eventuelle kirsebær fra kirsebærsausen, bærene skal ikke brukes i denne oppskriften. Kok opp kirsebærsausen og la den avkjøles litt før gelatinen smeltes i. La geléen kjøle ned til ca. 35 grader. 

Ta ostekaken ut av fryseren og hell geléen forsiktig over ostekremen. Sett kakeen tilbake i fryseren i 30 minutter.

4

Dekor

Ta den ferdige ostekaken ut av fryseren og ta av springform og kakeplast. 

Rist mandelflaken og la de avkjøles mens den hvite sjokoladen smeltes. Ta en skje og lag tynne striper på kaken. Dryss på de ristede mandelflakende over sjokoladestripene sammen med sorte kuler fra Dr. Oetker Black & Gold strøsselet. Ostekaken er klar til servering!

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei