
Sjokoladekake med bringebærkrem
ca. 8 - 10 porsjoner
Middels
120 minutter
Sjokolade, bringebær og krem. Så enkelt og så godt!
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
Sjokoladekake
5
egg
200 g
sukker
60 g
140 g
hvetemel
150 g
smør evt. margarin
Krem og dekor
3 dl
Q-Meieriene kremfløte
1 pakke
2 ss
bringebærsyltetøy
4 ss
bringebærsyltetøy
Slik gjør du:
Tilberedelse :
120 minutter
1
Sjokoladekake
Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør/ margarin sammen med kakao. Smørblandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel og bakepulver.
Røren helles i smurt springform (Ø ca.22-24 cm).
Ovnstemperatur: 180 grader. Steketid: ca.45 min
2
Krem og dekor
Del kaken i to når den er helt avkjølt. Stryk på ca. 2 ss syltetøy på den ene bunnen. Pisk kremen og ta av litt som brukes til å dekorere toppen. Ha ca. 4 ss syltetøy i resten av kremen. Fordel bringebærkremen på kakebunnen. Legg på toppen, dekorer med krem og sjokoladeroser.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Blåbærsnitter![]()

80 MinMiddels
Blåbærsnitter
80 MinMiddels
Blåbærsnitter
17. mai kake med jordbær og skivede mandler![]()

70 MinMiddels
17. mai kake med jordbær og skivede mandler
70 MinMiddels
17. mai kake med jordbær og skivede mandler
Gulrotkake med pistasjnøtter![]()

100 MinMiddels
Gulrotkake med pistasjnøtter
100 MinMiddels
Gulrotkake med pistasjnøtter
Hjertekake![]()

120 MinMiddels
Hjertekake
120 MinMiddels
Hjertekake
Sjokoladekake med bjørnebær og krem![]()

80 MinMiddels
Sjokoladekake med bjørnebær og krem
80 MinMiddels
Sjokoladekake med bjørnebær og krem
Sjokoladekake med fyll av Centersjokolade![]()

60 MinMiddels
Sjokoladekake med fyll av Centersjokolade
60 MinMiddels
Sjokoladekake med fyll av Centersjokolade
Eplekake med lokk![]()

60 MinMiddels
Eplekake med lokk
60 MinMiddels
Eplekake med lokk
Følg Dr. Oetker på sosiale medier