Ris à l'amande - riskrem på dansk måte

Dette er den danske måten å lage riskrem til jul, server den gjerne med en kirsebærsaus

6 - 8 porsjoner

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Ris à l'amande - riskrem på dansk måte

Risengrynsgrøt:

75 g grøtris
5 dl helmelk
1 knivsodd salt

Ris à l‘amande:

2 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
3 - 4 ss melis
2 poser Dr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
1 - 2 ss hvit portvin (kan sløyfes)
5 dl Q-Meieriene kremfløte

preparation

Tilberedning

1

Risengrynsgrøt

Kok opp melken, pass på så den ikke brenner seg. 

Tilsett grøtrisen og la det  koke i 45-60 minutter til den er tykk og risen mør. Rør ofte i grøten slik at den ikke svir seg i bunn. Tilsett saltet.

La risengrynsgrøten bli avkjølt og sett den i kjøleskap så den blir ordentlig kald. Grøten kan med fordel lages dagen i forveien

2

Ris à l'amande

Rør inn vaniljepasta, melis, hakkede mandler og eventuelt hvit portvin i grøten. Juster mengde melis til grøten blir passe søt.

Pisk kremfløten stiv og vend den inn i grøten. Sett den kjølig til den er klar for servering.

Tips

Kok gjerne grøten dagen før.
Server ris à l'amanden med kirsebærsaus, eller prøv å servere med en frisk appelsinsirup til.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei