Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Rosekake - En vri på Suksessterte

Suksessterte er en av norges mest populære kaker.

om 6 - 8 kakestykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Rosekake - En vri på Suksessterte

Kakebunn:

4 eggehviter
150 g melis
150 g mandelmel (eventuelt malte mandler)
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Krem:

6 eggeplommer
150 g sukker
2 dl fløte
2 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
170 g smør
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge

Dekor:

strøssel etter ønske

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Rør sammen melis, mandelmel og bakepulver. Pisk eggehvitene stive i en annen bolle, og vend så forsiktig inn det tørre. Ha kakerøren i en springform ca 20-22 cm.

Stek bunnen på 180 grader i ca. 25 minutter.

2

Krem

Ha eggeplommer, sukker, fløte og vanilla paste i en kjele og rør det godt sammen. Sett på varmen og la det varmes opp forsiktig. Når det begynner å ryke må du røre godt slik at kremen ikke fester seg i bunnen.

La kremen få et raskt oppkok. Sett den kjølig slik at den fester seg litt mer og blir tykkere.

Pisk opp smøret til det blir hvitt. Ha i en dråpe grønnfarge. Ha i eggekremen og pisk godt sammen.

Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt den ut på bunnen. Bunnen må være helt avkjølt. Pynt med perler eller annet strøssel.

Oppskrift og bilde er fra Anne Brith Davidsen.