Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Rosekake - En vri på Suksessterte

Suksessterte er en av norges mest populære kaker.

om 6 - 8 kakestykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Rosekake - En vri på Suksessterte

Kakebunn:

4 eggehviter
150 g melis
150 g mandelmel (eventuelt malte mandler)
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Krem:

6 eggeplommer
150 g sukker
2 dl fløte
2 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
170 g smør
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge

Dekor:

strøssel etter ønske

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Rør sammen melis, mandelmel og bakepulver. Pisk eggehvitene stive i en annen bolle, og vend så forsiktig inn det tørre. Ha kakerøren i en springform ca 20-22 cm.

Stek bunnen på 180 grader i ca. 25 minutter.

2

Krem

Ha eggeplommer, sukker, fløte og vanilla paste i en kjele og rør det godt sammen. Sett på varmen og la det varmes opp forsiktig. Når det begynner å ryke må du røre godt slik at kremen ikke fester seg i bunnen.

La kremen få et raskt oppkok. Sett den kjølig slik at den fester seg litt mer og blir tykkere.

Pisk opp smøret til det blir hvitt. Ha i en dråpe grønnfarge. Ha i eggekremen og pisk godt sammen.

Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt den ut på bunnen. Bunnen må være helt avkjølt. Pynt med perler eller annet strøssel.

Oppskrift og bilde er fra Anne Brith Davidsen.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.