Rosekake - En vri på Suksessterte

Suksessterte er en av norges mest populære kaker.

ca. 6 - 8 kakestykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Rosekake - En vri på Suksessterte

Kakebunn:

4 eggehviter
150 g melis
150 g mandelmel (eventuelt malte mandler)
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Krem:

6 eggeplommer
150 g sukker
2 dl fløte
2 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
170 g smør
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge

Dekor:

strøssel etter ønske

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Rør sammen melis, mandelmel og bakepulver. Pisk eggehvitene stive i en annen bolle, og vend så forsiktig inn det tørre. Ha kakerøren i en springform ca 20-22 cm.

Stek bunnen på 180 grader i ca. 25 minutter.

2

Krem

Ha eggeplommer, sukker, fløte og vanilla paste i en kjele og rør det godt sammen. Sett på varmen og la det varmes opp forsiktig. Når det begynner å ryke må du røre godt slik at kremen ikke fester seg i bunnen.

La kremen få et raskt oppkok. Sett den kjølig slik at den fester seg litt mer og blir tykkere.

Pisk opp smøret til det blir hvitt. Ha i en dråpe grønnfarge. Ha i eggekremen og pisk godt sammen.

Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt den ut på bunnen. Bunnen må være helt avkjølt. Pynt med perler eller annet strøssel.

Oppskrift og bilde er fra Anne Brith Davidsen.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei