Flag

Bringebærdrøm

ca. 12 - 16 porsjoner
Middels
80 minutter
Bringebærfromasj på mandelbunn
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Bunn
175 gmalte mandler
175 gmelis
3eggehviter
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Fromasj
400 gbringebær , fryste
2 sssitronsaft
6Dr. Oetker Gelatinblader
1Dr. Oetker Vaniljestang
200 gmelis
300 gphiladelphiaost
3 dlfløte
Pikekyss
100 geggehviter
200 gsukker
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Dr. Oetker Lilla Konditorfarge

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljestang
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Picture - Dr. Oetker Lilla Konditorfarge
1

Bunn

Begynn med å male mandlene. Dette kan godt gjøres i en foodprosessor. Når mandlene er malt, tilsett melis og bakepulver og kjør i noen sekunder til alt er god blandet. Pisk eggehvitene stive. Hell nøtteblandingen i og vend dette sammen med en slikkepott. Smør en kakeform på 24 cm og kle den med bakepapir.  Fordel røren i formen og stek i ca 25-30 minutter på 180 grader. Avkjøl bunnen helt.

2

Fromasj

Legg gelatinbladene i bløt en bolle med kaldt vann i ca 5 minutter. Ha bringebærene i et litermål og mos de godt med en stavmikser. Legg en sikt oppå en kjele og press bringebærene igjennom slik at du blir kvitt alle frøene. Tilsett melis, sitronsaft og frøene fra en vaniljestang. Varm dette opp til rett under kokepunktet. Klem vannet godt av gelatinbladene og ha de i den varme bringebærblandingen. Rør godt til alt er smeltet. Sett dette til avkjøling, men ikke la det stivne. Ha kremosten i en bolle og visp den i noen sekunder. Tilsett bringebærblandingen og visp dette så vidt sammen. Pisk fløten til en luftig krem og vend den inn sammen med kremost og bringebærblandingen. Hell dette over i formen med nøttebunnen. Sett den i kjøleskapet i et par timer.

3

Pikekyss (disse bør lages dagen i forveien)

Pisk eggehvitene og la de skumme litt før du tilsetter 1/3 av sukkeret. Pisk i noen minutter før du tilsetter resten av sukkeret litt etter litt. Pisk godt i mellom hver gang. Blandingen vil nå bli tykk og blank. For å sjekke om marengsen er ferdig kan du ta litt marengs mellom tommel og pekefinger. Hvis du ikke kjenner noen sukkerkorn, så er den ferdig. Pass på å ikke piske for lenge. Fordel marengsen i ulike skåler og bland i ønsket Dr. Oetker konditorfarge. Gjør klar sprøyteposer med ulike tipper og ha i den fargede marengsen. Sprøyt små topper på et stekebrett dekket med bakepapir. Et tips er å snu stekebrettet slik at det er helt flatt og bakepapiret ligger helt rett. Tørk marengsene i ovnen på 90 grader i et par timer, gjerne flere brett inne samtidig. Når det har gått to timer kan du bare slå av ovnen og la de stå over natten. Disse kan oppbevares i en tett boks i lang tid.