Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokoladekake med bringebærkrem

om 8 - 10 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med bringebærkrem

Sjokoladekake:

5 egg
200 g sukker
60 g Dr. Oetker Bakekakao
140 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
150 g smør evt. margarin

Krem og dekor:

3 dl Q-Meieriene kremfløte
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix
2 ss bringebærsyltetøy
4 ss bringebærsyltetøy
Dr. Oetker Kakaoroser

preparation

Tilberedning

1

Sjokoladekake

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør/ margarin sammen med kakao. Smørblandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel og bakepulver. 

Røren helles i smurt springform (Ø ca.22-24 cm). 
Ovnstemperatur: 180 grader. Steketid: ca.45 min

2

Krem og dekor

Del kaken i to når den er helt avkjølt. Stryk på ca. 2 ss syltetøy på den ene bunnen. Pisk kremen og ta av litt som brukes til å dekorere toppen. Ha ca. 4 ss syltetøy i resten av kremen. Fordel bringebærkremen på kakebunnen. Legg på toppen, dekorer med krem og sjokoladeroser. 

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.