Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokoladekake med bringebærkrem

om 8 - 10 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med bringebærkrem

Sjokoladekake:

5 egg
200 g sukker
60 g Dr. Oetker Bakekakao
140 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
150 g smør evt. margarin

Krem og dekor:

3 dl Q-Meieriene kremfløte
1 pakke Dr. Oetker Cream Fix
2 ss bringebærsyltetøy
4 ss bringebærsyltetøy
Dr. Oetker Kakaoroser

preparation

Tilberedning

1

Sjokoladekake

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør/ margarin sammen med kakao. Smørblandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel og bakepulver. 

Røren helles i smurt springform (Ø ca.22-24 cm). 
Ovnstemperatur: 180 grader. Steketid: ca.45 min

2

Krem og dekor

Del kaken i to når den er helt avkjølt. Stryk på ca. 2 ss syltetøy på den ene bunnen. Pisk kremen og ta av litt som brukes til å dekorere toppen. Ha ca. 4 ss syltetøy i resten av kremen. Fordel bringebærkremen på kakebunnen. Legg på toppen, dekorer med krem og sjokoladeroser.