Flag

Sjokoladekake med bringebærkrem

ca. 8 - 10 porsjoner
Middels
120 minutter
Sjokolade, bringebær og krem. Så enkelt og så godt!
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sjokoladekake
5egg
200 gsukker
60 gDr. Oetker Bakekakao
140 ghvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
150 gsmør evt. margarin
Krem og dekor
3 dlQ-Meieriene kremfløte
1 pakkeDr. Oetker Cream Fix
2 ssbringebærsyltetøy
4 ssbringebærsyltetøy
Dr. Oetker Kakaoroser

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Cream Fix
Picture - Dr. Oetker Kakaoroser
1

Sjokoladekake

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør/ margarin sammen med kakao. Smørblandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel og bakepulver. 

Røren helles i smurt springform (Ø ca.22-24 cm). 
Ovnstemperatur: 180 grader. Steketid: ca.45 min

2

Krem og dekor

Del kaken i to når den er helt avkjølt. Stryk på ca. 2 ss syltetøy på den ene bunnen. Pisk kremen og ta av litt som brukes til å dekorere toppen. Ha ca. 4 ss syltetøy i resten av kremen. Fordel bringebærkremen på kakebunnen. Legg på toppen, dekorer med krem og sjokoladeroser.