Sjokoladekake med juletrær

Nydelig hjemmebakst som gleder.

12 - 16 kakestykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med juletrær

Kakedeig:

175 g smør
200 g mørk sjokolade
7 eggeplommer
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
300 g sukker
4 ss Dr. Oetker Bakekakao
1 dl vann
100 g hvetemel
0,5 ts salt
5 eggehviter

Pynt:

2 dl fløte
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
Dr. Oetker Konditorfarger - grønn
Dr. Oetker Cupcake Stars

preparation

Tilberedning

1

Kakedeig

Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.

Smelt smør og sjokoalde over vannbad, og avkjøl blandingen til romtemperatur.

Visp sammen eggeplommer, vaniljesukker og sukker.

Rør kakaopulver og vann sammen i en liten gryte. Varm opp blandingen, og la småkoke et kort øyeblikk på svak varme.

Vend siktet hvetemel, salt, sjokoladesmør og kakaovann inn i eggemassen, og rør til deigen er jevn.

Visp eggehvitene stive, og vend dem inn i deigen litt om gangen.

2

Smør springformen med litt smør, og dryss med litt kakao så bunnen og sidene er dekket. Ha deigen over i kakeformen, 22cm.

Stek kaken i 30-40 minutter til den er gjennomstekt på kanten, men stadig myk i midten. Avkjøl kaken i formen på en rist.

3

Pynt

Visp fløte, vaniljesukker og litt grønn konditorfarge til stiv krem. Ha kremen over i en sprøytepose med stjernetupp, og lag juletrær på den avkjølte kaken like før servering. Strø over stjernestrøssel. Oppbevar kaken i kjøleskap.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei