Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokolademazariner med appelsinglasur

- Hjemmelaget som gleder.

om 12 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokolademazariner med appelsinglasur

Mørdeig:

3 dl hvetemel
1 dl sukker
0,75 dl Dr. Oetker Bakekakao
150 g smør

Fyll:

250 g mandelmasse
50 g smør
100 g mørk sjokolade
2 egg
1 ss hvetemel
1 klype salt

Glasur:

2 dl melis
0,5 dl Dr. Oetker Bakekakao
1,5 ss appelsinjuice
50 g hakkede hasselnøtter

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Bland mel sukker og kakao. Tilsett smøret i terninger og kna det sammen til en deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter.

2

Riv mandelmassen til fyllet og jobb inn smøret. Smelt sjokoladen, vent til den er passe avkjølt og rør den så inn i mandelblandingen. Tilsett ett og ett egg, og til slutt melet og saltet.

3

Smør mazarinformene med smeltet smør. Engangsformer i aluminium kan også brukes. Trykk ut mørdeigen i formene og tilsett mandelmassen med en skje. Stek på 200 °C i 12- 15 minutter i nedre del av ovnen.

4

La kakene avkjøle og ta dem forsiktig ut av formene. Er det brukt engangsformer, kan de bli i formene.

5

Til glasuren blandes melis, kakao og appelsinjuice til en glatt røre. Fordel glasuren på kakene, og strø på hasselnøtter.