
Eventyrmakroner
Ingredienser
Se produkter
Slik gjør du:
Sikt melis og mandelmel sammen i en bolle.
Ha eggehviten i en bolle og pisk til de skummer. Ha i sukkeret og pisk videre til du får en stiv og fin marengs.
Farg marengsen rosa. Vend inn mandelmelet og melis i tre omganger og rør til massen er flytende.
Sprøyt ut makronene på papir og dryss straks strøssel på slik at det fester seg på makronene før de begynner å tørke. Dryss på halvparten av makronene, den nederste trenger ikke strøssel.
La makronene stå og tørke i 30- 40 minutter. Stek de på 150 grader i 12- 14 minutter.
Ha alle ingrediensene i en kjele og varm det forsiktig opp til det begynner å bli varmt. Rør godt om helt til massen koker, og la det koke mens du fortsatt rører godt i 2- 3 minutter.
La sitronkremen avkjøles før den fylles i makronene. Makronene kan fryses både med og uten fyll.
Oppskrift og bilder er laget av Anne Brith Davidsen.
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer

Makroner

Biscotti med sjokolade og sitron

Marengskrans som spiselig bordpynt

Regnbuecookies

Engelske ingefærkaker

Havrecrunchies
