Sjokolademoussekake med browniebunn

En generøs kake som vil vekke begeistring.

12 kakestykker

Enkel 180 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokolademoussekake med browniebunn

Browniebunn:

140 g smør
75 g sjokolade
1 egg
150 g sukker
40 g hvetemel
20 g Dr. Oetker Bakekakao

Sjokolademousse:

3 eggeplommer
15 g sukker
1 dl melk
3 Dr. Oetker Gelatinblader
130 g lys sjokolade
130 g mørk sjokolade
2 - 3 ss rom eller cognac (valgfritt)
3 dl fløte

Dekor:

ca. 1 dl fløte
Dr. Oetker Bakekakao
1 pakke Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls

preparation

Tilberedning

1

Browniebunn

Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad eller i en mikro-ovn.

Pisk sammen sukker og egg med en håndvisp. Bland inn smør og sjokolade. Sikt inn mel og kakao. Ikke rør for mye.

Hell over i en springform kledd med bakepapir (ca. 22 cm i diameter) og stek på 180-200 grader i 15 minutter (ca). Da vil den fortsatt være myk inni. Sett i fryseren til den er fast.

2

Sjokolademousse

Legg gelatinplatene i kaldt vann.


Bland sammen eggeplommer, melk og sukker i en liten kjele. Rør til det tykner – pass på at det ikke koker, da vil det bli eggerøre. Ta kjelen av platen – klem ut vannet av gelatinen og rør den inn. 


Hell sausen over sjokoladen (som er finhakket). La stå litt slik at sjokoladen får smelte, før du rører til du har en glatt sjokolademasse.


Pisk slapp krem av kremfløten. Ha i litt av den piskede kremen i sjokoladeblandingen før du har alt over i resten av kremen. Rør til alt er blandet. Smak til med rom eller cognac om ønskelig. 


Plasser den frosne bunnen i formen igjen (eller i en justerbar kakering). Hell Sjokolademoussen i formen og sett kjølig / i fryseren.

3

Dekorering

Ta kaken opp fra fryseren ca. en time før den skal spises, marker 12 biter. 

Dryss på kakao og legg på dekor. Ca. 1 dl kremfløte piskes til stiv krem, sprøytes på kanten av kaken. De gylne perlene legges på hver bit.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei