Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokolademoussekake med browniebunn

12 kakestykker

Enkel 180 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokolademoussekake med browniebunn

Browniebunn:

140 g smør
75 g sjokolade
1 egg
150 g sukker
40 g hvetemel
20 g Dr. Oetker Bakekakao

Sjokolademousse:

3 eggeplommer
15 g sukker
1 dl melk
3 Dr. Oetker Gelatinblader
130 g lys sjokolade
130 g mørk sjokolade
2 - 3 ss rom eller cognac (valgfritt)
3 dl fløte

Dekor:

om 1 dl fløte
Dr. Oetker Bakekakao
1 pakke Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls

preparation

Tilberedning

1

Browniebunn

Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad eller i en mikro-ovn.

Pisk sammen sukker og egg med en håndvisp. Bland inn smør og sjokolade. Sikt inn mel og kakao. Ikke rør for mye.

Hell over i en springform kledd med bakepapir (ca. 22 cm i diameter) og stek på 180-200 grader i 15 minutter (ca). Da vil den fortsatt være myk inni. Sett i fryseren til den er fast.

2

Sjokolademousse

Legg gelatinplatene i kaldt vann.


Bland sammen eggeplommer, melk og sukker i en liten kjele. Rør til det tykner – pass på at det ikke koker, da vil det bli eggerøre. Ta kjelen av platen – klem ut vannet av gelatinen og rør den inn. 


Hell sausen over sjokoladen (som er finhakket). La stå litt slik at sjokoladen får smelte, før du rører til du har en glatt sjokolademasse.


Pisk slapp krem av kremfløten. Ha i litt av den piskede kremen i sjokoladeblandingen før du har alt over i resten av kremen. Rør til alt er blandet. Smak til med rom eller cognac om ønskelig. 


Plasser den frosne bunnen i formen igjen (eller i en justerbar kakering). Hell Sjokolademoussen i formen og sett kjølig / i fryseren.

3

Dekorering

Ta kaken opp fra fryseren ca. en time før den skal spises, marker 12 biter. 

Dryss på kakao og legg på dekor. Ca. 1 dl kremfløte piskes til stiv krem, sprøytes på kanten av kaken. De gylne perlene legges på hver bit.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.