Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokoladeruter

festlig dekorert med kakaoroser.

1 stor langpanne

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladeruter

Kakedeig:

6 egg
8 dl sukker
13 dl hvetemel
6 ts Dr. Oetker Bakepulver
6 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
6 ss Dr. Oetker Bakekakao
5 dl melk
400 g smeltet smør

Glasur:

200 g mørk sjokolade
4 ss fløte
4 ss smør
2 ts Dr. Oetker Flytende glukose

Pynt:

Dr. Oetker Kakaoroser
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

preparation

Tilberedning

1

Sjokoladekake

Visp egg og sukker sammen til en luftig eggedosis. Smelt smøret og ha i melken. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Ha melblandingen og melkeblandingen vekselvis i eggedosisen. Rør lett, slik at ikke luften går ut av blandingen.

2

Kle en langpanne med bakepapir, eller smør langpannen godt. Hell kakerøren over i langpannen, og fordel den jevnt utover. Kaken skal stekes på midterste rille på 200°C, i ca. 40 min. La kaken avkjøles før pynting.

3

Glasur og pynt

Smelt sjokoladen og ha i fløte, smør og glukose. Hell over kaken, og bre glasuren utover. Del kaken i ruter, og dekorer med kakaoroser, myke sølvperler og silverstrøssel.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.