
Lekker sommerkake med jordbær
12 - 16 stykker
Enkel
60 minutter
Mandelmarengsbunn med krem og jordbær.
Ingredienser
Slik gjør du
Mandelmarengsbunn
3
eggehviter str. M/L
150 g
melis
50 g
mandelmel
revet sitronskall fra en usprøytet sitron
Pynt
5 dl
fløte
400 g
jordbær
mynteblad
Se produkter
Tilberedelse :
60 minutter
1
Sett stekovnen på 180 °C over- og undervarme. Legg bakepapir på en stekeplate og smør ringen fra en springform.
2
Mandelmarengsbunn
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og pisk i ca. ett minutt til konsistensen er som marengs. Vend hakkede mandler, mandelmel og revet sitronskall i marengsen.
Plasser den smurte springformringen på bakepapiret og fordel marengsen i ringen. Stekes midt i ovnen i 35- 40 minutter og avkjøles på en bakerist.
3
Pynt
Pisk kremfløten og del jordbærene i to. Fordel kremen og jordbærene på den avkjølte bunnen. Pynt med mynteblader.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Sommerlig sitronkake med ostekrem![]()

65 MinEnkel
Sommerlig sitronkake med ostekrem
65 MinEnkel
Sommerlig sitronkake med ostekrem
Gresk valnøttkake (Karídopita)![]()

40 MinEnkel
Gresk valnøttkake (Karídopita)
40 MinEnkel
Gresk valnøttkake (Karídopita)
Sjokoladekake uten tilsatt sukker![]()

70 MinEnkel
Sjokoladekake uten tilsatt sukker
70 MinEnkel
Sjokoladekake uten tilsatt sukker
Hvordan lage tertebunn![]()

45 MinEnkel
Hvordan lage tertebunn
45 MinEnkel
Hvordan lage tertebunn
Koppkake![]()

10 MinEnkel
Koppkake
10 MinEnkel
Koppkake
Lys langpannekake: gluten- og laktosefri![]()

135 MinEnkel
Lys langpannekake: gluten- og laktosefri
135 MinEnkel
Lys langpannekake: gluten- og laktosefri
Opp ned plommekake![]()

80 MinEnkel
Opp ned plommekake
80 MinEnkel
Opp ned plommekake
Følg Dr. Oetker på sosiale medier