Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Summer S'mores cupcakes med rabarbrakompott

Oppskrift på sommerlige cupcakes med nydelig marshmallowtopping

12 stykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Summer S'mores cupcakes med rabarbrakompott

Cupcakedeig:

150 g mykt smør
150 g sukker
3 egg
50 g mandelmel
50 g mandelmel
150 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
0,75 dl hylleblomstsaft

Fyll:

200 g rabarbra i små biter
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
75 g sukker

Marshmallowtopping:

7 Dr. Oetker Gelatinblader
0,75 dl vann
250 g sukker
0,75 dl lys sirup
2 ts sitronaroma etter ønske

preparation

Tilberedning

1

Cupcakedeig

Sett ovnen på 175 grader, varmluft.

Rør smør og sukker mykt. Visp i eggene et om gangen, og visp i ett minutt mellom hvert egg som tilsettes. Rør inn hylleblomstsaft og mandelmel. Sikt til slutt i hvetemel og bakepulver, og bland til en jevn deig. Fordel deigen i muffinsformer, og stek cupcakes'ene i ca. 20 minutter.

2

Fyll

Kok opp rabarbra, vaniljesukker og sukker på svak varme. Kok til rabarbraen er myk. Lag en grop i midten av hver cupcake med en teskje, og fyll med rabarbrakompott.

3

Marshmallowtopping

Bløtlegg gelatinbladene i kaldt vann mens sukkerblandingen tilberedes. Hell vann, sukker og sirup i en kasserolle og la det koke opp langsomt under omrøring. Kok sukkerblandingen på svak varme, til sukkeret har løst seg opp. Øk deretter varmen, til sukkerblandingen når 130 grader. Det er viktig at blandingen når denne temperaturen (men maksimalt 140 grader), for at toppingen skal få riktig konsistens.

Klem vannet ut av gelatinbladene, og løs dem opp i 1ss vann blandet med 2ts sitronaroma og litt av sukkerlaken. Hell det over i en bolle, og tilsett resten av sukkerlaken. Visp blandingen på middels hastighet i 8-10 minutter, til konsistensen er litt som tyggegummi og minner om marengs. Ha blandingen over i en sprøytepose med stjernetupp med en gang, og lag små topper på cupcakes'ene slik at fyllet skjules. La cupcakes'ene stå litt før man brenner av toppingen med en gassbrenner for at de skal bli gyldne.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.